Etli Pazı Sarması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Etli Pazı Sarması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    €lizabeth
    Emekli
    Reklam

    Etli Pazı Sarması

    Reklam



    Etli Pazı Sarması

    Forum Alev
    MALZEMELER
    2 bağ pazı

    İç harcı için gerekli olan malzemeler
    Yarım kg. kıyma
    1 çay bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    1 çay kaşığı kuru fesleğen
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle pazıları yıkayalım. Bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayalım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı yemeklik, tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinç, ince kıyılmış dereotu, ince kıyılmış maydanoz, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi de ilave edelim. Tuz ve karabiberi serpiştirelim. Tüm bu malzemeyi kıymaya ilave ederek iyice karıştıralım. Pazı yapraklarının saplarını keselim ama atmayalım. Yaprakları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyarak, rulo şeklinde saralım. Tencerenin en altına pazı saplarını dizelim. Üzerine dolma sarmalarını yerleştirelim. 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, üzerine dökelim. Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalar bölerek koyalım. En az 30 dakika kadar pişirelim. Arzuya göre yoğurtla servise sunabilirsiniz.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Etli Pazı Sarması

    Reklam



    Tek tek yapması hanımlar için büyük bir eziyet olsa da sonuçta lezzetli damaktan silinmeyen en güzel yemeği yeneceği için değecek bir çabadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi