ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, barbunya)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, barbunya) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, barbunya)

    Reklam



    ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, barbunya)

    Forum Alev
    ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, barbunya)




    MALZEMELER:

    -2 su bardağı kuru sebze

    -2 havuç

    -1 kereviz

    -2 soğan

    -1 baş sarımsak

    -Yarım kaşık salça

    -Yarım demet maydanoz

    -1 çay kaşığı şeker

    -2 çay kaşığı tuz

    YAPILIŞI:

    l-Barbunya veya beyaz fasulye akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi gün ezilmeden yarı haşlanır.

    2- Havuç, kereviz, soğan, sarımsak küçük doğranır.

    3- Hepsi zeytinyağ ile sararıncaya kadar kavrulur.

    4- Salça konur; birkaç kere karıştırılır.

    5- Haşlanıp süzülmüş fasulye, şeker tuz ve su konur (1,5- 2 bardak). Yavaş yavaş pişirilir.

    6- Kapak aralanarak soğutulur. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ile süslenir.

    Not: Taze barbunya bir taşım haşlanarak süzülür.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, barbunya)

    Reklam



    zeytinyağlı yemekler hem sağlık hemde lezzet açısından türk mutfağında önemli bir yer tutmaktadır.zeytinyağlı yemekleri çocuklarınızada sıkla yedirip alışkanlık haline getirebilirsiniz







+ Yorum Gönder
barbunya gaz yaparmı,  taze barbunya gaz yaparmı,  barbunya sebze mi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi