En Güzel 10 Yemek Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden En Güzel 10 Yemek Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Toprak
    Özel Üye
    Reklam

    En Güzel 10 Yemek Tarifi

    Reklam



    En Güzel 10 Yemek Tarifi

    Forum Alev
    Nane Şerbeti - Azeri Mutfağı Tarifi

    Malzemeler
    • 1.5 yemek kaşığı nane
    • 1 limon suyu
    • 15 tane küp şeker
    • 1 litre su
    Tarif Bilgileri Yapılışı
    Kuru nanenin üzerine tarifte belirtilen suyun yarısı dökülüp 2 dakika kaynatılır, 30 dakika
    kapağı açılmadan bekletilir. Suyun diğer kısmı şekerle kaynatılır ve ılık şuruba demlenmiş nane suyu döküp karıştırılır. Soğuduktan sonra limon suyu döküp karıştırılır. Hazır olan şerbet soğuması için buzdolabına konur.




  2. 2
    Toprak
    Özel Üye

    --->: En Güzel 10 Yemek Tarifi

    Reklam



    Midye ve Kalamar Tavası Tarifi

    Malzemeler
    • 200 ml (1 şişe) soda
    • 5 gr (1 çay kaşığı) karbonat tuz
    • 150 gr (1 1/5 su bardağı) un
    • 250 gr kalamar
    • 250 gr iç midye
    • mini tahta şişler
    • Bademli Tarator, 7 dilim ekmek (Tercihen tost ekmeği veya francala), 250 ml (1 su bardağı) süt, 30 ml (2 çorba kaşığı) zeytinyağı, 2 diş sarmısak (dövülmüş), tuz, taze çekilmiş beyaz biber, 60 gr badem (dövülmüş)


    Yapılışı


    Hazırlık

    Sulu hamuru hazırlamak için sodanın içine karbonat, tuz ve 1 su bardağı unu katıp pütür kalmayıncaya kadar iyice karıştırın.

    Kalamarları halka şeklinde doğrayın; midyeleri yıkayın, temizleyin.

    Tarator için ekmekleri süt ile ezerek pütürsüz bir bulamaç haline getirin.

    Midyeleri fazla sıkıştırmadan şişlere dizin. Kalamar ve midyeleri önce hafifçe una, sonra dinlendirdiğiniz sulu hamura bulayarak kızartmaya hazırlayın.

    Ana Yemek

    Önce soda, karbonat, tuz ve unla aşağıda gösterilen sulu hamuru hazırlayın. Elde ettiğiniz sulu hamuru serin bir yerde bir saat dinlendirin. Kalamar ve midyeleri hazırlayın.

    Bu arada hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde bademli taratorun bulamacını hazırlayın. Bu bulamacın içine azar azar zeytinyağını ilave ederek iyice yedirin. Dövülmüş sarımsağı, tuz ve beyaz biberi katıp, karıştırın. En son olarak döverek toz haline getirilmiş bademi ilave edip, karıştırarak sosu tamamlayın. Bademli taratoru bir kenarda bekletin.

    Bir fritözde ya da kızartma tenceresinde ay çiçek yağını kızdırın. Bu arada kalamar ve midyeleri solda gösterildiği biçimde kızartmaya hazırlayın. Yağ kızınca kalamar ve midyeleri ayrı ayrı partiler halinde kızartıp, bademli tarator eşliğinde servis yapın.








  3. 3
    Toprak
    Özel Üye
    Kiremitte Alabalık Tarifi


    Malzemeler
    • 1 kg Alabalık
    • 1 Çorba kaşığı Sızma Zeytinyağı
    • Tuz, Karabiber



    Yapılışı


    Alabalıkları ayıklayıp yıkayınız. Suları süzüldükten sonra
    tuzlayınız. Temiz bir kiremit üzerine diziniz. Üzerine sızma zeytinyağı gezdiriniz. Orta ısıdaki fırında 18 - 22 dakika pişiriniz.








  4. 4
    Toprak
    Özel Üye
    Mantarlı Tart Tarifi


    Malzemeler
    • 2 yemek kaşığı parmesan rendesi
    • 300 gr. mantar
    • 150 gr. tereyağı
    • 1.5 su bardağı un
    • 2 su bardağı beşamel sos
    • 3 yemek kaşığı gravyer rendesi
    • 1 yumurta, tuz



    Yapılışı



    4 kişilik / Hazırlama süresi: 1 saat 30 dk

    Bir yemek kaşığı tereyağını ayırıp, kalanını küp küp doğrayarak unla karıştırın. Bir tutam tuz, birkaç yemek kaşığı soğuk su ilave ederek homojen bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Mantarları dilimleyip kalan tereyağında 15 - 20 dakika orta ateşte pişirin. Beşamel sos, peynir ve yumurtayla harmanlayın. Fırını 190 derecede ısıtın. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp, 24 santim çapında, yağlanmış tart kalıbının dibine ve çevresine yayın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Hazırladığınız mantarlı harcı üzerine yayın. Sıcak fırında 45 dakika pişirin.


  5. 5
    Toprak
    Özel Üye
    Kremalı ve Mercimekli Lazanya Tarifi


    Malzemeler
    • 1 paket krem şanti
    • 4-5 dal dereotu ve maydanoz, tuz, karabiber.
    • 250 gr. lazanya
    • 2 kabak
    • 1 soğan
    • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    • 2 su bardağı süt
    • 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
    • 3 çorba kaşığı margarin


    Yapılışı



    Kabakları ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada 2 kaşık margarini eritip soğan ve kabağı kavurun. Mercimeği ekleyip karıştırın. Süt, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edip ateşten alın. Lazanyaları kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Fırın kalıbını 1 kaşık margarinle yağlayın. Bir kat lazanya, bir kat mercimekli karışım, bir kat krem şanti yayıp tekrar bir kat lazanya dizin. Son sırada lazanya olacak şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. En üstteki lazanyanın üzerine 2 kaşık kadar krem şanti sürüp kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


  6. 6
    Toprak
    Özel Üye
    Barbunya Graten Tarifi



    Malzemeler
    • 400 gr taze barbunya
    • 1 büyük havuç
    • 1 kereviz sapı
    • 1 kuru soğan
    • 3 defne yaprağı
    • 1 su bardağı bira
    • 60 gr Edam peyniri
    • 5 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber


    Yapılışı



    Barbunya tanelerini bir tencereye alın. Üzerine biraz geçecek kadar su koyup, bir defne yaprağı ile birlikte kısık ateşte 20 dakika haşlayın. Havucun kabuklarını kazıyıp zar şeklinde doğrayın. Kereviz sapı ve soğanı kıyın. Bir tencerede dört yemek kaşığı yağı kızdırın. Soğan, kereviz sapı ve havucu soteleyin. Haşlanmış barbunya, kalan defne yaprakları ve birayı da ekleyin. Tuz ve biberini ilave edip, kısık ateşte kapağı kapalı, 20 dakika pişirin. Barbunyalar yumuşayınca ocaktan alın. Yemeği bir fırın kabına boşaltın. Üzerine ince peynir dilimleri yerleştirip, eriyene kadar fırında birkaç dakika gratine edin.


  7. 7
    Toprak
    Özel Üye
    Amasya Çöreği Tarifi


    Malzemeler
    • 1 bardak ılık süt
    • 200 gr çekilmiş ceviz içi
    • 1 bardak ılık su
    • 2 yemek kaşığı kuru maya
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 1 bardak sıvı yağ
    • 1 yumurta
    • Aldığı kadar un


    Yapılışı



    Malzemeler ceviz hariç sırasıyla eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup mayası bekleyecek. Daha sonra yarım paket margarinden küçük parçalar alınarak hamura yedirilir. Ceviz de karıştırılarak yoğrulur. Mayalanması için bekletilir. Şekil verilerek tepside mayalanınca yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmıs fırında 25 dakika pişirilir.


  8. 8
    Toprak
    Özel Üye
    Bahçıvan Köftesi Tarifi



    Malzemeler
    • 600 gram köftelik kıyma
    • 1 adet yumurta
    • 1 adet büyük boy kuru soğan
    • 1/2 demet dereotu
    • 3 dilim bayat ekmek içi
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 adet patates
    • 50 gram margarin
    • 2 adet patlıcan
    • Yeterince tuz ve karabiber
    • 2 adet domates
    • 2 adet sivribiber
    • 1 su bardağı bezelye


    Yapılışı



    * Rendelediğimiz kuru soğana, kıymayı, ufaladığımız ekmek içini, yumurtayı, ince ince kıydığımız dereotlarını, yeterince tuzu ve baharatını katıp, iyice yoğuralım.
    * Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayıp, bir kenara bırakalım.
    * Sivribiberleri ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri kuşbaşı keselim.
    * Patlıcanları uzunlamasına soyarak, önce dörde bölüp, sonra da 4-5 cm boyunda keselim. Tuzlu suya koyarak, acısının çıkmasını sağlayalım. 10-15 dakika bekletip, bol su ile 3-4 sefer yıkayıp, iyice süzelim.
    * Patatesleri soyup, kuşbaşı keselim.
    * Bir tavaya sıvı yağ koyalım. Önce patatesleri, sonra patlıcanları, ondan sonra sivri biberleri ve en sonunda da köfteleri tersli yüzlü kızartalım.
    * Başka bir tencereye, margarin ile domatesleri koyup, şöyle bir çevirelim. Sonra patlıcanları, patatesleri, köfteleri, sivri biberleri ve bezelyeleri koyup, 2 su bardağı da sıcak su koyarak, biraz daha pişirelim.
    * Yeterince tuz ve karabiber ekleyip lezzetlendirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.

    NOT: Eğer daha kırmızı soslu bir yemek arzu ediyorsanız, tenceredeki margarine ilk önce 1 çorba kaşığı salça ekleyiniz. Şöyle bir karıştırdıktan sonra, diğer malzemeleri katınız.


  9. 9
    Toprak
    Özel Üye
    Bostan Kebabı Tarifi


    Malzemeler
    • 4 adet büyük boy bostan patlıcanı
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 adet orta boy havuç
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet orta boy domates
    • Köfte için, 250 gr köftelik kıyma, 3 diş sarımsak (dövülmüş), 1 çay kaşığı tuz, karabiber


    Yapılışı



    Hazırlama süresi 15 dakika
    Pişirme süresi 60 dakika

    Öncelikle, bostan patlıcanlarının üst kısmını kapak gibi kesip içini bıçak veya dolma oyacağı yardımıyla oyarak çıkarın. Çıkardığınız içleri de ufak ufak doğrayıp bir kenarda bekletin. Öte yandan, havuçları soyup tavla zarı formunda doğrayın. Sivri biberleri incecik, domatesleri de kabuklarını soyduktan sonra tavla zarı formunda doğrayın. Köfteyi hazırlamak için; kıyma, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp köfteleri kızarttıktan sonra çıkarın. Kenarda bekleyen doğranmış patlıcan içi, havuç ve sivri biberi aynı tavada 5-6 dakika kadar kavurun. Üzerine köfteleri ve domatesi ilave edip tavayı ocaktan alın. Kenarda bekleyen bostan patlıcanlarının içlerini bu köfteli harçla doldurup kapaklarını kapattıktan sonra bir tepsiye sıralayın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirdikten sonra çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.


  10. 10
    Toprak
    Özel Üye
    Közde Patlıcan Tarifi



    Malzemeler
    • 1 adet patlıcan
    • 1 adet domates
    • 1 diş sarımsak
    • 1 adet sivri yeşil biber
    • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı sıcak su


    Yapılışı



    Patlıcanları saplarını kesmeden ocakta iyice közleyin. Kabuklarını soyun ve bir tabağa alın. Sarımsakları soyup ince doğrayın. Ve, tavada kızgın yağda bir çevirin. Domatesi, biberi, ve tuzu da ilâve edin, iyice kavurun. 5 dakika kadar bekledikten sonra, hazır ettiğiniz harcı patlıcanların üstüne serpiştirin.


  11. 11
    Toprak
    Özel Üye

    --->: En Güzel 10 Yemek Tarifi

    Reklam



    Fırında Pırasa Tarifi



    Malzemeler
    • 1 kilo pırasa
    • 2 su bardağı rende kaşar peyniri
    • 300 gr. kıyma
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1.5 çorba kaşığı margarin
    • 2 baş kuru soğan
    • 4 adet yumurta
    • Yarım su bardağı süt
    • Kara biber
    • Tuz
    Yapılışı


    Pırasa ile kuru soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince çentin. Bir tencerede önce margarini eritin. Ve, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Hemen kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

    Beri yanda, domates salçası, kara biber ve tuzu karıştırıp ince bir sos hazırlayın. Üzerine pırasaları ilâve edin. Kısık ateşte, yemek suyunu çekene kadar pişirin.

    Ayrı bir kapta, süt, yumurta ve tuzu güzelce çırpın. Fırın tepsinizi yağlayın. Tepsiye pişmiş pırasayı serin. Üzerine, süt, yumurta ve tuzu gezdirin. En üste de, rende kaşar peynirini serpiştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar kızartın


+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi