Makarna Yemekleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Makarna Yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Toprak
    Özel Üye
    Reklam

    Makarna Yemekleri

    Reklam



    Makarna Yemekleri

    Forum Alev
    Sosisli Makarna Tarifi


    Malzemeler

    • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    • 400 gr makarna
    • 1 dal biberiye
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
    • 150 gr sosis
    • 2 adet yumurta
    • 1/2 su bardağı beyaz şarap


    Yapılışı



    Sosislerin zarlarını çıkarıp küp küp kesin. Biberiye, margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavaya koyun, karıştırarak kavurun. Sosisler kavrulunca şarabı döküp, bir taşım kaynatın. Biberiyeyi içinden çıkarın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Süzgece koyup soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Başka bir kaba yumurtaları kırın. İçine tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peyniri katıp, karışımı çırpın. Haşlanmış makarnayı içine boşaltın. Kaynayan sosisli sosu üstüne dökün ve son bir kere daha karıştırıp, servis yapın.



  2. 2
    Toprak
    Özel Üye

    --->: Makarna Yemekleri

    Reklam



    Karidesli Makarna Tarifi


    Malzemeler
    • 1 paket makarna
    • yarım kg karides
    • 2 adet olgun domates
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 4 diş sarımsak
    • 2 adet sivribiber

    Yapılışı



    Karidesleri yıkayıp, kabuklarını ayıkladıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Ezilmiş sarımsağı ve küp şeklinde doğranmış biberi ilave edip 1 dakika kavurun. Karidesleri ekleyip, kavurmaya 2 dakika daha devam edin. Karidese beyaz şarabı ilave edin. Şarap yarı yarıya azaldığında domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte sosun kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tencereye koyun. Üzerine karidesli sosu ilave edip, karıştırın.







  3. 3
    Toprak
    Özel Üye
    Karidesli Makarna-2 Tarifi


    Malzemeler
    • 1 paket makarna
    • 150 gr karides
    • 300 gr brokoli
    • 4 patates
    • 3 dal taze soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • tuz, karabiber


    Yapılışı


    Brokoliyi yıkayıp, çiçeklerini ayırın. Patatesi minik minik, taze soğanları ince ince doğrayın. Bir tencereyi su ile doldurup bol miktarda tuz ilave ederek kaynatın. Doğranmış patatesleri ilave ederek 10 dakika pişirin. Brokoli ve makarnayı ekleyip haşlayın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritip taze soğanı sote edin. Karidesleri ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Makarnanın üzerine sote edilmiş karides ve soğanı ekleyin







  4. 4
    Toprak
    Özel Üye
    Turşulu Makarna Salatası Tarifi


    Malzemeler
    • 1/2 paket makarna
    • 1 kutu Sana Crème Bonjour
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Salatalık Turşu & Dereotlu
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 diş sarımsak
    • 1 adet kıvırcık salata
    • ½ demet nane
    • 1 adet tavuk göğsü
    • tuz
    • 1 su bardağı bezelye
    • 1 su bardağı mısır
    • 1 ½ su bardağı yoğurt

    Yapılışı


    1. Tavuğu haşlayıp soğuttuktan sonra didikleyin.

    2. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.

    3. Derin bir tencerede bol suyu kaynatıp tuzu ve zeytinyağını koyup makarnayı 8 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçiriniz.

    4. Derin bir kaseye Sana Crème Bonjour salatalık turşu & dereotlu sandviç sürmeyi ve kıyılmış sarımsağı ve tuzu koyup karıştırın.

    5. Daha sonra harcın içine mısırı, bezelyeyi, haşlanmış makarnayı, kıyılmış naneyi ve didiklenmiş tavuğu koyup tahta kaşık ile karıştırın.

    6. Salata kasesinin içine kıyılmış kıvırcık salatayı yerleştirip turşulu salatayı ortasına alıp servis edin.


  5. 5
    Toprak
    Özel Üye
    Kıymalı Makarna Tarifi

    Malzemeler

    • 1/2 kg dana kıyma
    • 1 paket (500gr) çubuk makarna
    • 1 baş mor kuru soğan
    • 2 iribaş olgun domates
    • 6 acı sivri biber
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 demet maydanoz
    • 1 tutam tuz
    Yapılışı


    4 kişilik

    Makarna haşlanır, süzülmeye bırakılır. Aynı tencerede yağ kızdırılır. Kısık ateşte küp küp doğranmış soğan eklenir. Soğan pembeleşmeye yüz tutar tutmaz kıyma katılır, ağaç yemek kaşığıyla karıştırılır. Kıyma koyulaşınca ince ince doğranmış biber eklenir. Biber renk değiştirince soyulmuş küp domates bir tutam tuzla birlikte eklenir. Sürekli karıştırarak tutar kıvama ulaşınca ateşten indirilir. Süzülmeye bırakılan çubuk makarna tencereye dökülür, İyice karıştırılır. Doğranmış maydanoz, tabaklara servis yapıldıktan sonra, üzerine serpiştirilir


  6. 6
    Toprak
    Özel Üye
    Fırında Makarna Kebabı Tarifi


    Malzemeler

    • 500 gr. (1 Paket) Selva Fırın / Bucati Makarna
    • Gereçler: 6 - 7 Litre hacimli büyük bir tencere , Yaklaşık 25 x 30 cm. büyüklükte fırın tepsisi
    • 100 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
    • 200 gr. Az yağlı dana kıyması
    • 300 gr. Kuru Soğan
    • 1/5 Demet Maydanoz
    • 2 Adet Limon
    • 50 gr. Tuz
    • Sos İçin: 400 ml. Süt , 100 gr. Un , 3 Adet Yumurta, 100 ml. Zeytinyağı

    Yapılışı



    Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır.
    Büyükçe bir tencere içerisinde 4 - 5 lt. su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra 50 gr. tuz, 1/5 su bardağı zeytinyağı ve 2 adet limonun suyu ilave edilir ve tencere yüksek ateşte kaynamaya devam eder.
    Selva Fırın / Bucati makarnayı, kaynayan su içerisinde 10 -12 dakika haşlayınız. Haşlanan makarnayı süzünüz. Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyiniz.
    Rendelenmiş 100 gr. kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayınız.
    Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyiniz.

    SOSUN HAZIRLANIŞI
    50 gr. zeytinyağını 100 gr. Un ile birlikte kavurunuz.
    400 ml. Süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpınız ve kavrulan unun üzerine dökerek,yumuşak muhallebi kıvamında pişiriniz.
    Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökerek, fırına sürünüz.
    Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20 - 25 dakika pişiriniz.
    Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapınız



  7. 7
    Toprak
    Özel Üye
    Fırında Makarna 2 Tarifi

    Malzemeler

    • 1 kilo çubuk kalın makarna
    • 4 bardak süt
    • 2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
    • 2 yemek kaşığı yağ
    • 8 adet yumurta
    • 2 fincan un
    • tuz ve karabiber
    Yapılışı


    Makarna ortasından kırılıp tuzlu suda iyice haşlanır, süzülür ve soğumaya bırakılır. Bir kap içinde yağ eritilir. Erittiğiniz bu yağın içine un konur ve pembeleşinceye kadar karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber koyduktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirilir. Böylece beyaz salça hazırlanmış olur. Bir az soğumaya bırakılır. Bir müddet sonra ayrı bir yerde çarpılan yumurta ve beyaz salçanın yarısı alınır tencere içindeki makarnayla iyice karıştırılır. Makarna, geniş kenarlı küçük tepsiye yerleştirilir. Geri kalan beyaz salça üzerine dökülür. Bir bardak kaşar peyniri rendesi de üstüne serpildikten sonra fırına konup üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Parça parça kesilerek servise sunulur.


  8. 8
    Shanal_Büjük
    Yeni Üye
    acıktığımı hissettim:)

  9. 9
    Toprak
    Özel Üye
    Yufkalı Makarna Tarifi

    Malzemeler

    • 250 gr. makarna
    • 2 tane yufka
    • 125 gram kaşar peyniri
    • 2 tane yumurta
    • 1 bardak süt
    • 1.5 çorba kaşığı tereyağ
    • tuz
    Yapılışı


    Kenarlı bir tepsinin içini yağlayınız. Bir yufkayı seriniz. Önceden suda pişmiş ve süzülmüş makarnanın yarısını döşeyiniz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyunuz. Bunun üzerine de sütle çalkalanmış yumurtaları gezdiriniz. Kalan makarnaları da üstüne koyunuz. Erimiş yağı da serpiniz. Bunların üzerine de öteki yufka ile örtünüz. Üzerine yumurtayı sürünüz. Orta sıcaklıktaki fırına koyunuz. Kızarınca keserek servis yapınız.


  10. 10
    enzo kalbert
    Emekli
    Şimdide makarna çok acıkıyorum çok...

  11. 11
    Toprak
    Özel Üye

    --->: Makarna Yemekleri

    Reklam



    Pastırmalı veya Sucuklu Makarna Tarifi

    Malzemeler

    • yarım paket (o numara) makarna
    • 100 gram pastırma veya sucuk
    • 1 buçuk çorba kaşığı tereyağı
    • 2 yumurta
    • tuz, biber

    Yapılışı


    Makarnaları tuzlu kaynar su içinde haşlayıp süzünüz, ince ince kıyılmış pastırma veya sucuğu bir kap içinde erittiğiniz yağda kızartıp üzerine yumurtaları kırınız. Bunun üzerine de makarnayı koyunuz. Tuz ve biberini koyduktan sonra 3 dakika karıştırınız. Ateşten indirdikten sonra servis yapabilirsiniz


  12. 12
    Toprak
    Özel Üye
    Etli Makarna Tarifi

    Malzemeler

    • yarım kilo makarna
    • 250 gram sığır eti
    • 4 çorba kaşığı tereyağı
    • 3 adet domates
    • 2 adet soğan
    • 1 fincan rendelenmiş gravyar peyniri veya kaşar, tuz
    Yapılışı

    Et, çok küçük parçalara ayrılır. Tencereye konan iki kaşık yağda etler, her tarafı nar gibi oluncaya kadar pişirilir. Sonra küçük küçük doğranan soğan tencereye atılır. On dakika da etler soğanla kavrulur. Domatesler de üzerine doğranır. Beş dakika daha piştikten sonra beş bardak sıcak su ilave edilir. Etler iyice pişip salça koyulaşınca ateşten indirilir. Makarnalar hiç kırılmadan tuzlu suda 10-15 dakika haşlanıp süzülür. Süzülen makarnalar iki kaşık tereyağ ile harmanlanır. Sonra hazırlanmış etli salçayla iyice karıştırılır ve üzerine rendelenmiş bir fincan gravyar, yoksa kaşar peyniri dökülür ve sofraya getirilir.


+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi