Çifte Kavrulmuş Bisküvi Tarifleri - Çifte Kavrulmuş Bisküvi Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Çifte Kavrulmuş Bisküvi Tarifleri - Çifte Kavrulmuş Bisküvi Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Çifte Kavrulmuş Bisküvi Tarifleri - Çifte Kavrulmuş Bisküvi Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Çifte Kavrulmuş Bisküvi Tarifleri - Çifte Kavrulmuş Bisküvi Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Çifte Kavrulmuş Bisküvi Tarifleri - Çifte Kavrulmuş Bisküvi Nasıl Yapılır?

    50 gram margarin
    110 gram şeker
    175 gram un
    50 gram irmik
    1/4 çay kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta (çırpılmış)
    1/4 su bardağı süt
    1/2 bardak fındık
    1/2 bardak damla çikolata



    Erittiğiniz margarini şekerle karıştırarak çırpın.
    Unu, irmiği, tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin.
    Üzerine margarin ve şekeri ekleyin.
    Hamur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
    Kıvamını yumuşatmak için üzerine azar azar süt ekleyebilirsiniz.
    Hamur yumuşadıktan sonra içine bütün haldeki fındıkları ve damla çikolatayı ekleyin.
    Elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya ayırın.
    Fırın tepsisine 20 cm’ye 5 cm’lik 2 dikdörtgen halinde yayarak, 160 derecede ısıttığınız fırında kabarana kadar, yaklaşık 30 dk pişirin.
    Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
    Soğuduktan sonra yaklaşık 2 cm genişliğindeki dilimler halinde dilimleyin ve tekrar fırına verin.
    İyice gevrekleşene kadar, yaklaşık 10 dk fırınladıktan sonra çıkarın ve soğumaya bırakın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Çifte Kavrulmuş Bisküvi Tarifleri - Çifte Kavrulmuş Bisküvi Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Çay saatinde içeceklerin yanında tüketilen bir yiyecek olan bisküvi aynı zamanda bebeklerin de sık sık tükettiği mama olarak yedikleri bir besindir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi