Vişne Reçelli Kurabiye

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Vişne Reçelli Kurabiye ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Vişne Reçelli Kurabiye

    Reklam



    Vişne Reçelli Kurabiye

    Forum Alev
    VİŞNE REÇELLİ KURABİYE






    Malzemeler
    • 200 gr. un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 50gr. şeker (tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırın, fakat reçelin de tatlı olduğunu gözönünde bulundurun)
    • 100gr. oda sıcaklığında tereyağ
    • hafif çırpılmış bir adet yumurta
    • 2 tatlı kaşığı kakao
    • 2-3 yemek kaşığı vişne reçeli (reçelin kıvamı çok koyu ise, biraz ısıtabilirsiniz)

    Yapılışı
    1. Un, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Tereyağla birlikte kırıntılı bır kıvama gelene kadar mıncıklayın. Yumurtayı ekleyerek hamur toparlanana dek yoğurun. İkiye bölün, hamurun yarısını tekrar kakao ile yoğurun.
    2. Hamurları rulo haline getirin, sarın ve buzdolabında bir saat kadar bekletin.
    3. Fırını 180 C’ye ısıtın.
    4. Soğumuş hamurdan birer santimlik dilimler kesin, elinizde yuvarlayın, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve parmağınızla ortalarına bastırın (oyuk biraz derin olsun, fırında kabarıyorlar).
    5. Oyuklara reçel damlatın ve 10-15 dakika pişirin.

    Afiyet Olsun




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Vişne Reçelli Kurabiye

    Reklam



    Kurabiyelerde ek bir malzeme kullanılması hem süsü hem de tadı için önemli ve damakların aradığı bir özelliktir. Reçel pişme esnasında kremsi bir hal alıp daha lezzetli olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi