Kek tarifleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Kek tarifleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Usser
    Üye
    Reklam

    Kek tarifleri

    Reklam



    Kek tarifleri

    Forum Alev
    Üzümlü Mısırunlu Kek

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 3 Adet yumurta
    3 Kahve fincanı tozşeker
    3 Çorba kaşığı yoğurt
    100 gr margarin
    1 Çorba kaşığı kakao
    1 Paket kabartma tozu
    3 Kahve fincanı un
    3 Kahve fincanı mısırunu
    3 Çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

    Hazırlanışı
    • 3 Adet yumurtayı ve 3 kahve fincanı tozşekeri 5 dakika mikserle çırpın.
    • 3 Çorba kaşığı yoğurt, 100 gr margarin, 1 çorba kaşığı kakao, 1 kapet kabartma tozu, 3 kahve fincanı un ve 3 kahve fincanı mısır ununu ilave edip karıştırın.
    • Margarin ile yağlanmış kalıba dökün.
    • Üzerine 3 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm serpin.
    • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40 dakika pişirin.



    Cevizli ve Havuçlu Kek

    MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 350 gr havuç
    1 Limon
    4 Yumurta
    1 Su bardağı tozşeker
    1 Su bardağı un
    2 Kahve fincanı tereyağı
    100 gr iri çekilmiş ceviz içi
    1 Paket kabartma tozu
    1 Çay kaşığı tarçın
    1 Paket vanilya
    Süsleme İçin:
    3 Çorba kaşığı pudra şekeri
    Kiraz şekerlemesi
    Tuz

    Hazırlanışı
    • Havuçları temizleyip rendeleyin.
    • Limonun kabuğunu rendeleyin.
    • Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.
    • Çukur bir kasede yumurta sarılarını şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
    • Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, limon kabuğu rendesi, ceviz içi, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
    • Ayrı bir kapta yumurta aklrın ı kar halinde çırpın.
    • Hamura yavaş yavaş ilave ederek yedirin, yağlanmış kalıba boşaltın.
    • 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin.
    • Soğuyunca üzerini pudra şekeri ve meyve şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.






    Mermer Kek

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 55 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 5 Adet yumurta
    1 Su bardağı toz şeker
    1.5 Su bardağı elenmiş un
    1 Paket kabartma tozu
    1-2 Çorba kaşığı kakao
    1 Çorba kaşığı limon suyu
    Limon kabuğu rendesi
    Yarım paket vanilya

    Hazırlanışı
    • Kalıbı katı margarinle yağlayıp, unlayın.
    • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    • Yumurtaları şekerle birlikte koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
    • Elde ettiğiniz kremanın içine limon kabuğu rendesi vanilya ve limon suyu katıp, 1-2 defa çırpın.
    • Elenmiş unla kabartma tozunu ilave edip metal bir kaşıkla karıştırın.
    • hamurun yarısını kalıba boşaltın.
    • Kakaoyu eleyip, kalan hamura ilave ederek karıştırın.
    • Kalıba döküp, bıçakla şekiller yaparak karıştırın.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35-40 dakika pişirin.
    • Kalıptan çıkartıp, üzerine pudraşekeri serpin.
    • Soğuyunca servis yapın.







    Ayvalı Kek

    MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 45 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 2.5 Su bardağı un
    1 Su bardağı tozşeker
    1 Su bardağı süt
    3 Çorba kaşığı ayva marmeladı
    1 Paket kabartma tozu
    1 Çay kaşığı yenibahar ve tarçın karışımı
    2 Yumurta
    2 Çorba kaşığı kuşüzümü
    100 gram margarin
    2 Tatlı kaşığı pudraşekeri
    1 Çorba kaşığı su

    Hazırlanışı
    • Tozşeker, süt ve 2 kaşık marmeladı bir kapta çırpın.
    • Yumurta, kabartma tozu, un, tarçınlı karışım ve kuşüzümünü ilave edip karıştırın.
    • Düzgün bir karışım elde edince yağlanmış kek kalıbına dökün.
    • Margarini küçük parçalar halinde doğrayıp hamurun üzerine serpiştirin.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
    • Kalan marmeladı 1 kaşık su ile karıştırıp ısıtın ve sıcak kekin üzerine gezdirerek dökün.
    • Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.







    Vişneli Kek

    MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 55 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 3 Adet yumurta
    6 Çorba kaşığı sıvıyağ
    9 Çorba kaşığı süt
    12 Çorba kaşığı tozşeker
    15 Çorba kaşığı elenmiş un
    Yarım paket kabartma tozu
    Yarım limon suyu
    1 Su bardağı çekirdeği çıkarılmış dondurulmuş vişne
    Sos için :
    Yarım su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı eritilmiş margarin
    2 Adet limon suyu
    Yarım paket vanilya

    Hazırlanışı
    • Kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
    • Üzerini margarinle yağlayın.
    • Tozşeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene dek çırpın.
    • Sıvıyağ ve limon suyu ilave edip, karıştırın.
    • Sütü ekleyip, karıştırın.
    • Kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip, bir çetel yardımı ile karıştırın.
    • Kalıba boşaltıp, üzerine dondurulmuş vişneleri yerleştirin.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının üst rafında 35-40 dakika pişirin.
    • Bu arada sosunu hazırlayın.
    • Bunun için tüm sos malzemelerini karıştırın.
    • Kek fırından çıktığında üzerine sosu gezdirin.
    • Soğuyunca Kalıptan çıkarıp, servis yapın.






    Böğürtlenli Kek

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem Kek için:
    2 Su bardağı kekun
    2 Adet yumurta
    Yarım su bardağı tozşeker
    6.5 çorba kaşığı margarin
    1 Su bardağı böğürtlen
    1 Tatlı kaşığı kakao
    Kreması için:
    1 Paket vanilya
    Yarım litre süt
    Yarım su bardağı sıcak su
    3 Yaprak jelatin
    Süslemek için:
    1.5 su bardağı böğürtlen
    Yarım demetten az nane

    Hazırlanışı
    • Oda sıcaklığındaki yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın.
    • Ardından oda sıcaklığındaki margarini üzerine ekleyin.
    • İyice çırpın.
    • Son olarak kekunu ve kakaoyu ekleyin.
    • Tekrar çırpın.
    • Hamuru 20*30 cm ebadında yağlanmış kalıbın içine dökün.
    • Böğürtlenleri hamurun üzerine serpin.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
    • Pişince, fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
    • Vanilyalı pudingi sütle beraber bir tencereye alın.
    • Orta hararetli bir ateşte karıştırarak pişirin.
    • Diğer tarafta 3 yaprak jelatini yarım su bardağı sıcak su içinde eritin.
    • Koyulaşmaya başlayan pudingi ocaktan indirin.
    • erimiş jelatini içine katıp, iyice karıştırın.
    • Bu tencereyi içi soğuk su dolu bir kaba oturtun ve karışırarak soğutun.
    • Soğuyan pudingi kekin üzerine dökün.
    • Böğürtlenleri pudingin üzerine sıralayın.
    • Soğumaya bırakın.
    • Puding soğuduğunda keki kare kare dilimleyin.
    • Böğürtlen ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Kek tarifleri

    Reklam



    Çeşitli onlarca kek tarifi bulunmakta ve yapılmaktadır. Herkesin damak zevki farklı olduğundan aradığı ve yapmak istediği kek tarifleri de değişmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi