KPSS Sorusu Çözecek Kişi

+ Yorum Gönder
Sınavlar ve KPSS Bölümünden KPSS Sorusu Çözecek Kişi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    plakorumm
    Üye
    Reklam

    KPSS Sorusu Çözecek Kişi

    Reklam



    KPSS Sorusu Çözecek Kişi

    Forum Alev
    Her 300 gram una 40 gram
    şeker katılarak hazırlanan
    1 kg 360 graml
    ık karışımda kaç gram şeker
    vard
    ır?

    A) 120 B) 140 C) 160 D) 180 E) 200

    CVP: C)

    ama bunun çözümü nasıl olcak beyler ayrıntılı anlatcak varmı acaba :)




  2. 2
    plakorumm
    Üye

    --->: KPSS Sorusu Çözecek Kişi

    Reklam



    nasıl bi çözümü var çok merak ettim ya







  3. 3
    crayziso
    Usta Üye
    Cevabın C çıkması imkansız. Cevap anahtarları hatalı olabiliyor bazen
    Orantı kurularak çözülecek osru

    300 Gr Un ---- 40 gr şeker katılıyorsa ;
    1200 gr Una ----- 160 gr şeker katılır

    Fakat soruda 1200 gramı değil 1360 gramı soruyor







  4. 4
    plakorumm
    Üye
    valla bilmiyorum kı ama sanmam ya osym nın soruları eskı cıkan yalnıs olsa bilinirdi bi çözümü mantığı var ama kım çözecek beklıyoruz :)

  5. 5
    torturer
    Yeni Üye
    1kg 360gr=1360gr

    toplam un şeker karışımı=300+40=340

    1360/340=4
    1360 gr elde edmek ıcın 4 sfer bu ışlem yapılıyor
    1.sefer 340 bunun 40 gr şeker
    2.sefer 340 bunun 40 gr şeker
    3.sefer 340 bunun 40 gr şeker
    4.sefer 340 bunun 40 gr şekerş 40*4=160 ;)
    +----------
    1360

  6. 6
    plakorumm
    Üye
    vay be valla helal olsun kanka süpersin çok iyi anlattın valla soru çok basitmiş megersem ya.

+ Yorum Gönder
300 gr da 40 ise 1360 ne kadar
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi