Peynirin Kalorisi Ne Kadardır

+ Yorum Gönder
Edebi Türler ve Kısa Bilgi Bölümünden Peynirin Kalorisi Ne Kadardır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Peynirin Kalorisi Ne Kadardır







  2. 2
    Forumacil
    Özel Üye





    Cevap:
    Tüm Peynirin Kalorisi


    •Beyaz peynir


    75 kalori, 6 gr. yağ, 108 mg. kalsiyum Yarım yağlı kaşardan daha az kalori içeriyor. Kalsiyum oranı ne çok az ne de fazla. Tuzlu ve D vitamini açısından zengin.

    •Kaşar peyniri

    124 kalori, 10.3 gr. yağ, 216 mg. kalsiyum En yağlı peynirlerden, ancak iyi bir kalsiyum ve çinko kaynağı.

    •Süzme peynir

    29 kalori, 1.2 gr. yağ, 22 mg. kalsiyum Gerçekten çok az yağ içeriyor ve kilo vermeye çalışanlar için de ideal. Ancak kalsiyum açısından zengin değil.

    •Keçi peyniri

    59 kalori, 4.7 gr. yağ, 57 mg. kalsiyum İnek peynirine oranla az kalorili. D vitamini açısından zengin. Ancak kalsiyum, ya da çinko açısından zengin olduğu söylenemez.

    •İsviçre peyniri

    120 kalori, 9 gr. yağ, 290 mg. kalsiyum Protein ve mineral açısından zengin. 30 gramında, günlük olarak alınması tavsiye edilen kalsiyumun üçte birinden fazlası var.

    •Brie peyniri

    96 kalori, 8 gr. yağ, 162 mg. kalsiyum Brie, yağlı peynirlerarasında gösterilse de içerdiği yağ kaşar peynirinden az. B1 vitamini açısından zengin. Çinko oranı da azımsanmayacak düzeyde.

    •Parmesan peyniri

    136 kalori, 9.8 gr. yağ, 360 mg. kalsiyum Kalsiyum deposudur. Makarna üzerine koyacağınız sadece bir çorba kaşığı parmesan, tavsiye edilen günlük kalsiyum miktarının yüzde 15′ini karşılar. Fazlaca tuzlu, ancak çinko oranı bir hayli yüksek.

    •Mozzarella peyniri

    90 kalori, 7.5 gr. yağ, 155 mg. kalsiyum Orta yağlı olmasına rağmen doymuş yağ oranı yüksek.

    •Ricotta peyniri


    56 kalori, 4.4 gr. yağ, 63 mg. kalsiyum Nispeten daha az yağ ve tuz içeriyor. Kalsiyum açısından çok zengin değil.

    •Camembert peyniri


    89 kalori, 7 gr. yağ, 105 mg. kalsiyum Sert peynirlere oranla, üçte bir oranında daha az yağ ve dörtte bir oranında daha az kalori mevcut. Folik asit açısından zengin.

    Alırken, saklarken, yerken, bunları unutmayın!

    Beyaz peynir çok fazla gözenekli ise alırken bir kez daha düşünün. Gözeneklerin fazlalığı, asitli süt kullanıldığını gösterir.

    Beyaz peynir ambalajına fazla su salmışsa bu peynirin yeterince olgunlaşmadığını gösterir.

    Tadıldığında çok fazla ekşilik veren beyaz peynirden kaçının. Ancak ekşi oranı çok az olan peynirde yoğurt kültürünün kullanılmış olabileceği aklınızda olsun.

    Taze kaşar peyniri açık sarı renkte, homojen yapıda, süt kokulu, kolay dilimlenebilir ve az tuzlu olur.

    Dil peyniri az tuzlu olmalı ve lif lif ayrılabilmelidir.

    Peynir, ışıksız ortamda (buzdolabında, sebzelik gözünde) saklanmalıdır.

    Peynir hemen tüketilmeyecekse, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır. Aksi takdirde peynir nemini kaybeder, aroması ve lezzeti azalır








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi