Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi

    Reklam



    Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi

    Forum Alev
    Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi - Sarıyer Böreği Yapılışı


    500 gr un
    15 gr tuz
    1 tatlı kaşığı sirke
    250 gr tereyağı (hamuru açmak için)
    200 gr su
    250 gr kıyma
    2 kuru soğan
    50 gr kuş üzümü
    50 gr çam fıstığı
    15 gr tuz
    15 gr karabiber
    70 gr tereyağı
    ¼ demet ince kıyılmış maydanoz

    Kıyma Harcı içi Hazırlanışı:
    Kuru soğanlar ince doğranır, tencerede tereyağı eritilip fıstık ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilip arada karıştırılır. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Islanmış kuş üzümü, tuz, karabiber ilave edilip ocaktan alınır. Soğuyunca ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır.

    Un elekten elenip karıştırma kabına alınır. Tuz, sirke ve su ilave edilip yumuşak olacak şekilde yoğrulur. İki eşit parçaya bölünüp üzerine 250 gr tereyağı el yardımı ile bastırılarak yedirilir. 30 dakika bekletilip el yardımı ile tezgâh üzerinde yufka inceliğinde açılır. Açılan hamura kavrulmuş kıyma harcından şerit halinde koyulur. Rulo şeklinde sarılır. İstenilen şekil verilip yağlanmış fırın tepsisine alınır.
    175 derecede 45 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.


    THY Skylife




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi

    Reklam



    Börek Türk mutfak kültürünün en eski yemek lezzetlerinden biri olup halen de yapılan ve beğenilerek yenilen yemeklerdendir. Sarıyer böreği de yıllardır yapılagelen bir börek tarifidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi