Tarhanalı Çörek Tarifi - Tarhanalı Çörek Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Tarhanalı Çörek Tarifi - Tarhanalı Çörek Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Tarhanalı Çörek Tarifi - Tarhanalı Çörek Nasıl Yapılır

    Reklam



    Tarhanalı Çörek Tarifi - Tarhanalı Çörek Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Tarhanalı Çörek Tarifi - Tarhanalı Çörek Nasıl Yapılır





    Malzemeler:


    1 çay bardağı ev tarhanası
    1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)
    2 bardak su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    Alabildiği kadar un (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur olacak)

    Hazırlanışı:

    Tarhana 2 bardak ılık su ile 2-3 saat öncesinden ıslatılır.Daha sonra içerisine maya ilave edilirek eritilir. Şeker,tuz ve yağ ilave edildikten sonra, un ilave edilir. Hamurun un miktarı yavaş yavaş arttırılarak konulur. Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur ve hamur mayalanmaya bırakılır. 2 saat sonra hamur yağlanmış fırın tepsine yerleştirilir.180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Tarhanalı Çörek Tarifi - Tarhanalı Çörek Nasıl Yapılır

    Reklam



    Evlerinde binbir zahmetle yaptığınız lezzetli tarhanalarınız için güzel bir tarif bu çörek içinde tarhanın çok güzel bir görünüm koku ve lezzet vereceğine inanıyorum







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi