Haşhaşlı Çörek Tarifi - Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Haşhaşlı Çörek Tarifi - Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Haşhaşlı Çörek Tarifi - Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır

    Reklam



    Haşhaşlı Çörek Tarifi - Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Haşhaşlı Çörek Tarifi - Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır


    Malzemeler

    1 kg un
    1 çorba kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    aldığı kadar ılık su
    tuz
    1 adet yumurta



    Hazırlanışı

    Ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor, bulamazsanız haşhaşı yağsız teflonda kavurun ve robotta yağı iyice çıkana kadar çekin.)
    Dilerseniz haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
    Sıvıyağ
    Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yuğuralım.Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.İstenirse fırınlarda satılan hamurlarlada yapılabilir.
    Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün
    Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın. Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin Oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizinFırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesin Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.







  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Haşhaşlı Çörek Tarifi - Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır

    Reklam



    Kuru pastaların ve hamur işlerine konan haşhaşların çok yakışması lezzetin artmasına neden olmaktadır.Bu tür ürünlerin üzerlerine konan haşhaşların da görünüm olarak güzel olmasını sağlamaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi