Sahur Bohçası Tarifi - Sahur Bohçası Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Sahur Bohçası Tarifi - Sahur Bohçası Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Sahur Bohçası Tarifi - Sahur Bohçası Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Sahur Bohçası Tarifi - Sahur Bohçası Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Sahur Bohçası Tarifi - Sahur Bohçası Nasıl Yapılır?


    3 tane yufka
    2 adet tavuk göğsü
    5-6 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı ceviz içi
    2 diş sarımsak
    2 su bardağı yoğurt
    1 yemek kaşığı pul biber





    1 – Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun.Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama) kırarak yerleştirin.
    2 – Aralarına dävülmüş cevizin yarısını koyun.
    Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin. Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün.Tavukları üzerine yerleştirin. Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin.
    3 – Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün.




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Sahur Bohçası Tarifi - Sahur Bohçası Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Ramazan bohçası adı verilmesi ramazan ayında kahvaltılık olarak sahurlarda yenmesi güzel ve doyurucu olmasından kaynaklanmaktadır.Bu aslında poğaça tarzında olan bir yiyecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi