Kıymalı Saray Böreği Tarifi - Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Kıymalı Saray Böreği Tarifi - Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Kıymalı Saray Böreği Tarifi - Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Kıymalı Saray Böreği Tarifi - Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Kıymalı Saray Böreği Tarifi - Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır?


    3 adet Yufka
    300 gr Kıyma
    1 adet Kuru soğan
    1 çay bardağı Kuşüzümü
    1 çorba kaşığı Çam fıstığı
    Yeterince Maydanoz
    1 şişe Soda
    1 su bardağı Süt
    2 adet Yumurta
    ½ kabuki Tarçın
    2 çorba kaşığı sıvıyağ,
    Tuz ,
    Karabiber


    Soğanı küp küp doğrayın.
    Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün.
    Üzerine önceden doğradığınız soğanları koyun ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    Yeterince maydanozu ince ince doğrayıp, tavanın içine ilave edin ve soğanlarla birlikte karıştırın.
    Kıymayı ilave edin.
    Birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber, 1 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı kuşüzümü ve yarım kabuk tarçını tencereye ekleyin.
    Kıymalar ve fıstıklar kavrulana kadar, yaklaşık 10 dakika tencereyi ateşte bırakın.
    Böreğin sıvı harcını hazırlamak için ayrı bir kaba 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 adet yumurta koyup malzemelerin hepsini karıştırın.
    Karıştırırken 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve karıştırmaya devam edin.
    3 adet yufkayı açın ve kapta hazırladığınız sıvı harcı bir fırça ile yufkaların üzerine sürün.
    Tencerede hazırladığınız kıymalı malzemeyi yufkaya yaydırarak koyun.
    Kıyma yayma işleminden sonra yufkalarınızı sarın.
    Sardığınız yufkayı yuvarlayın ve spiral şeklinde içe doğru kıvırın.
    Fırın tepsisini fırça ile yağlayın ve sardığınız yufkaları fırın tepsisine yerleştirin.
    Kalan sıvı harcın içine 1 adet daha yumurta kırın ve karıştırın.
    Fırın tepsisine dizdiğiniz yufkaların üzerine fırça ile sıvı harcı sürün.
    Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızanncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra börekleri biraz dinlen¬dirin ve keserek servise sunun.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Kıymalı Saray Böreği Tarifi - Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Misafirler için ya da ara öğünlerde çayın yanında yenilmek üzere yapılan bir tarif olduğu gibi ana yemeklerin yanında sofralara konan doyurucu bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi