Portakallı Çörek Yapılışı - Portakallı Çörek Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Portakallı Çörek Yapılışı - Portakallı Çörek Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Portakallı Çörek Yapılışı - Portakallı Çörek Tarifi

    Reklam



    Portakallı Çörek Yapılışı - Portakallı Çörek Tarifi

    Forum Alev
    Portakallı Çörek Yapılışı - Portakallı Çörek Tarifi



    MALZEMELER

    1 paket margarin
    3.5 su bardağı un
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 kahve kaşığı karbonat

    İç malzemesi :

    5 adet portakal kabuğu, rendelenmiş
    1.5 adet limonun suyu
    2 su bardağı toz şeker

    HAZIRLANIŞI
    Portakal kabukları iyice yumuşayıncaya dek, sık sık suyunu değiştirerek , pişirin. Piştikten sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın, iki bardak toz şeker ve birbuçuk limonun suyunu katıp, karıştırın. Kalan malzeme ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, ilk parçayı yağladığınız bir tepsiye döşeyin, üstüne portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra, diğerini de üstüne örtün. Fırından çıkardığınızda, üzerine pudra şekeri serpiştirin




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Portakallı Çörek Yapılışı - Portakallı Çörek Tarifi

    Reklam



    Güzel ve hoş aroması olması portakalın yada turunç çörek içinde olması yerken ferahlık vermektedir.Bu tarz çöreklerin genellikle Akdeniz bölgesinde ve özellikle güzey illerinde fazla yapıldığı görülmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi