Paskalya Çöreği

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Paskalya Çöreği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Paskalya Çöreği

    Reklam



    Paskalya Çöreği

    Forum Alev
    PASKALYA ÇÖREĞİ
    Malzemeler:

    Hamur:

    1 paket Mayalı Un

    125 g yumuşak margarin

    Yarım çay bardağı toz şeker

    1 yumurta

    2 çay bardağı ılık süt

    Üzeri için:

    1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:

    Hamur: Un ve mayayı karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.

    Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya ayırarak 15 cm boyunda çubuk şeklinde uzatın. 3 parça kullanarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürün ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

    Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

    Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Paskalya Çöreği

    Reklam



    Genellikle hazır olarak aldığımız paskalya çörekleri sabah kahvaltılarında fazla tüketilmektedir.Çayın yanında çabucak yenen çöreklerin hazırlanması ve evde kendimizin yapması daha sağlıklı olmasına neden olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi