Çatal Çörek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Çatal Çörek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Çatal Çörek

    Reklam



    Çatal Çörek

    Forum Alev



    ÇATAL ÇÖREK
    Malzemeler:

    Hamur:

    125 g margarin

    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    2 yemek kaşığı toz şeker

    2 yemek kaşığı yoğurt

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 tatlı kaşığı mahlep

    2-2,5 su bardağı un

    1 paket Kabartma Tozu

    Üzeri için:

    1 yumurta sarısı

    Çörekotu

    Hazırlanışı:

    Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Çatal Çörek

    Reklam



    Çörekler çayın yanında yenmekte ve insanların ve özellikle bayanların ikram sofralarında eksik olmaması onların değişik tarzlarda yapılmasını sağlamaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi