Pırasalı Börek Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Pırasalı Börek Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Pırasalı Börek Tarifi

    Reklam



    Pırasalı Börek Tarifi

    Forum Alev
    PIRASALI BÖREK TARİFİ

    pirasali borek tarifi.jpg

    1 çay bardağı eritilmiş margarin
    2 su bardağı un
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı toz maya
    yarım su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı susam
    1 yumurta
    tuz
    4-5 pırasa
    2 çorba kaşığı küp doğranmış dil peyniri
    1 çorba kaşığı margarin
    karabiber

    YAPILIŞI:


    Maya ve toz şekeri ılık suda eritip kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alın, margarin mayalı su ve tuzu ilave edip yoğurun.

    Düzgün bir hamur olunca üzerini nemli bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Pırasaları temizleyip ince ince doğrayın. Margarini geniş bir tavada eritip pırasayı kavurun. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

    Hazırladığınız hamuru ikiye ayırın. Birini elinizle açarak dörtgen şekline getirin. içine pırasalı harcın yarısını yayıp 1 kaşık dil peyniri serpiştirin ve ikiye katlayın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

    Yumurtaları bir kasede çırpıp böreklerin üzerine sürün. Susam serpip yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25–30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    tontiş
    Usta Üye

    --->: Pırasalı Börek Tarifi

    Reklam



    karadeniz yöresinde çok yapılıyor bu börek. ben de çok severim. emeğine sağlık canım







  3. 3
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    buda benden :) afiyet olsun :p

    Pırasalı Börek

    Pırasanın yemeğini seviyorsanız, böreğin içine girince oluşturduğu lezzeti de beğeneceksiniz. Üstelik hamurunu da kendiniz açabilirsiniz.

    pirasali-borek.jpg
    Pırasalı Börek

    Hamuru için
    :
    3 adet yumurta
    1 su bardağı su
    5,5 su bardağı un
    1 yemek kaşığı sirke
    1 çay kaşığı tuz

    İç harcı:
    1 kilo pırasa
    2 adet büyük soğan
    25 gr tereyağı
    3-4 adet yumurta
    1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

    Hamuru açmak için:
    1 çay bardağı buğday nişastası
    1 çay bardağı un

    Üstü için
    :
    125 gr tereyağı
    2 yemek kaşığı yoğurt

    Hazırlanışı
    :
    1-İç harcın hazırlanması için, pırasalar yıkanıp incecik doğranır. Soğanlar da yemeklik olarak doğranır.
    2-Yağ geniş bir tencerede eritilip, soğan ve pırasalar kavrulur. 8-10 dakika yeterli olacaktır.
    3-Hafif yumuşayan pırasaların içine yumurtalar kırılıp ocaktan alınır. Rendelenmiş peynir de katılıp karıştırılır. Soğuması için kenarda bekletilir.
    4-Hamurun hazırlanması için, yumurta, su, tuz ve sirke karıştırılır. İçine azar azar un katılarak yoğrulur. Kulakmemesi kıvamına getirilir. Üzeri örtülüp 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra 10 eşit parçaya bölünür.
    5-Ayrılan parçalar üzerine nişastalı un serpilerek 40cm çapında açılır.
    6-Tavada yağ eritilir. Açılan hamurlarlar, aralarına ikişer yemek kaşığı yağ gezdirilerek, üst üste 5 tanesi tepsiye dizilir. Üzerine harç yayılır.
    7-Kalan yufkalar da aynı şekilde yağlanarak üstüne kapatılır. Kalan yağ ve yoğurt karıştırılarak hamurun üzerine sürülür.
    8--Börek 10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.
    Afiyet olsun!







+ Yorum Gönder
pırasalı börek tarifi,  pırasalı börek tarifleri,  pırasa böreği tarifi,  pırasa böreği nasıl yapılır,  pırasa böreğı görsel resimler
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi