Gökkuşağı Böreği

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Gökkuşağı Böreği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Gökkuşağı Böreği

    Reklam



    Gökkuşağı Böreği

    Forum Alev
    Gökkuşağı Böreği

    Malzemeler:

    - 4 Adet Havuç
    - 3 Adet Yufka
    - 300 gr Kıyma
    - 2 Adet Soğan
    - 250 gr Ispanak Yaprağı
    - 2 Su Bardağı Süt
    - Sıvı Yağ
    - 3 Çorba Kaşığı Tuz
    - 2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber

    Yapılışı:
    Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.
    Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.
    Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.

    Afiyet olsun.




  2. 2
    Alevv
    Üye

    --->: Gökkuşağı Böreği

    Reklam



    Resmini Buldum cok Güzel Görünüyor Acıkmışdımda :P

    eline sağlık









  3. 3
    tontiş
    Usta Üye
    alev tarifi yokmu yapmak isterdim ben bunu çok güzel görünüyor







  4. 4
    Alevv
    Üye
    Alıntı Hakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökkuşağı Böreği


    Malzemeler:


    - 4 Adet Havuç
    - 3 Adet Yufka
    - 300 gr Kıyma
    - 2 Adet Soğan
    - 250 gr Ispanak Yaprağı
    - 2 Su Bardağı Süt
    - Sıvı Yağ
    - 3 Çorba Kaşığı Tuz
    - 2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber

    Yapılışı:
    Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.
    Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.
    Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.

    Afiyet olsun.

    tarifini hakan arkadaşımız yapmış canım bende resmi buldum yaparsan bizede var değilmi acıkdımda :S

  5. 5
    Hazal.
    Üye
    Paylasım için teşekkürler.

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi