Hamur Işleri:pastırmalı Peynırlı Poğaça

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:pastırmalı Peynırlı Poğaça ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:pastırmalı Peynırlı Poğaça

    Reklam



    Hamur Işleri:pastırmalı Peynırlı Poğaça

    Forum Alev
    PASTıRMALı PEYNIRLI POĞAÇA

    MALZEMELER

    5 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    1 adet yumurta
    1 su bardağı sızma yağ
    1/2 paket margarin
    1 su bardağı yoğurt
    pastırmalı iç için:
    200 gr pastırma
    1 demet maydanoz
    peynirli iç için :
    200 gr beyaz peynir
    1 demet maydanoz


    HAZIRLANIŞI

    Yumurtanın sarısını ayırın. Margarini eritin.Yumurtanın akını, un, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ, margarin ve yoğurdu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.Dinlenmeye bırakın.Bu arada içleri hazırlayın. Pastırmaları küçük küçük doğrayın. Peyniri rendeleyin. İnce ince kıydığınız maydanozlarla pastırmaları harmanlayın. Aynı işlemi peynirle de yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün.Bir tanesini merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın. Ortasına pastırmalı içi koyun.Hamurun önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kapatın.Aynı işlemi peynirli iç için de tekrarlayın.Her ikisini de geniş bir fırın tepsisine alın.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Dilerseniz susam çörek otu serpin. Orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin
    .



  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Hamur Işleri:pastırmalı Peynırlı Poğaça

    Reklam



    Bu tarif özellikle etli yemekleri çok sevenler için ideal bir tarif olacaktır. Ayrıca et yiyemeyen çocuklara farklı bir tat olarak sunmanın güzel yollarından biridir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi