Hamur Işleri:kolay Mantı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:kolay Mantı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:kolay Mantı

    Reklam



    Hamur Işleri:kolay Mantı

    Forum Alev
    KOLAY MANTı

    MALZEMELER

    1 adet yumurta
    1/2 kg un
    1 yemek kaşığı tereyağı
    200 gr kıyma
    1 adet soğan
    1/2 demet maydanoz
    karabiber
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Yumurta, un ve az suyla yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin ardından oklava ile yufka şeklinde açıp küçük karelere bölün. 2 saat kadar kurutun. Soğanı küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun ardından üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın ve hamurları içine atıp 10-15 dakika kadar haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra süzün ve servis tabağına lıp üzerine kıymalı için yayın. Onun da üzerine maydanozları küçük küçük kıyıp yayın ve servis yapın
    .



  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Hamur Işleri:kolay Mantı

    Reklam



    Yemeklerde tadından önce görüntüsü çektiğinden dolayı hangi yemek olursa olsun servis yapılış şekli çok önemlidir. Mantının bu şekilde seris yapılması hem kolay hem de göze hitap edecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi