Hamur Işleri:kolay Börek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:kolay Börek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:kolay Börek

    Reklam



    Hamur Işleri:kolay Börek

    Forum Alev
    KOLAY BÖREK

    MALZEMELER

    2 adet yufka
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    ½ kalıp beyaz peynir
    1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar


    HAZIRLANIŞI

    Yufkalar kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır. Diğer bütün malzeme beraberce karıştırılır. Karıştırılan malzemeye yufkalar da ilave edilir. Bu karışım payreks bir kaba dökülüp bir saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından çıkarılır ve bir müddet oda sıcaklığında bekletildikten sonra 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir.

    Not: Arzuya göre fırına vermeden üzerine ayrıca kaşar rendelenebilir
    .



  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Hamur Işleri:kolay Börek

    Reklam



    Börekleri ile meşur bir ülke olarak her bayanın yemek tarifi defterinde bu tarifin olması gerekir çünkü kolay malzemesiyle günün her saatinde sevdiklerinize pratik bu böreği sunabilirsiniz







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi