Sebzeli Kuzu Kapama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Sebzeli Kuzu Kapama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Sebzeli Kuzu Kapama

    Reklam



    Sebzeli Kuzu Kapama

    Forum Alev

    2 parca kuzu incik
    1 tk tuz
    1 ck karabiber

    2 orta boy havuc, soyulmus, yikanmis, orta boy kesilmis
    3 orta boy beyaz patates, soyulmus, yikanmis, orta boy kesilmis
    1/2 kap arpacik sogani, soyulmus
    4-5 dis sarimsak, soyulmus, piyazlama dogranmis
    1 kap kucuk boy mantar, firca ile temizlenmis
    2 yemek kasigi dolusu ezilmis domates, konserve
    1 ck pul biber

    Kuzu incikleri buyuk boy bir tencereye yerlestirin. Uzerini ortucek kadar su koyun. 10 dakika kadar yuksek isida pisirin. Uzerinde biriken kopukleri kasik ile toplayip atin. Isiyi kisik atese dusurun, tuz ve karabiberi ekleyin. Arada sirada incikleri ters cevirin, her iki tarafida esit sekilde pissin. Su yariya indigi zaman, uzerini ortecek kadar tekrar sicak su ilave edin. Pisirme suresi en az 4 saat.

    Son 45 dakikaya girdiginiz zaman inciklerin uzerini sicak su ile ortun ve isiyi ortanin biraz altina yukseltin. Havuclari icine atip kapagini kapayin. 10 dakika sonra patates ve soganlari ilave edin, karisitirin ve kapagini kapayin. 10 dakika sonra geri kalan butun malzemeleri ilave edip karistirin. Butun sebzeler pisene kadar kapagi kapali olarak pisirin.

    Eger yemegi sulu istiyorsaniz, az miktarda sicak su ilave edin.

    Ocagin altini kapatiktan sonra uzerine kucuk dogranmis maydanoz ve kekik serpin. Kapagini kapayin 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.




  2. 2
    Elvin
    Bayan Üye

    Cevap: Sebzeli Kuzu Kapama

    Reklam



    Ailenize servis edebileceğiniz harika yemek tariflerinden biri. Görüntüsü ile iştah açan bu yemek yendikten sonra parmakların da yeneceği kesin.







+ Yorum Gönder
sebzeli kuzu kapama
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi