Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

    Reklam



    Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

    Forum Alev
    etli arpa şehriye pilavı nasıl yapılır kısaca tarifini anlatabilir misiniz



  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Etli Arpa şehriye Pilavı Tarifi

    Reklam



    Resimli Etli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

    etli-arpa-sehriye-tarifi.jpg

    Malzemeler (4-5 porsiyon için) :

    100 gr kuş başı doğranmış dana eti
    2 su bardağı arpa şehriye
    2 çorba kaşığı dolusu tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    4,5 su bardağı dolusu sıcak su
    Tuz

    Yapılışı :

    -Kuşbaşı doğranmış eti kapaklı bir tavaya alıp kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirin. Ara ara eti karıştırmayı unutmayın. Kendi yağıyla kavrulması için ilave yağ eklemeyin.
    -Pilavı pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. Sıvıyağı ekleyip hemen ardından şehriyeleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
    -Şehriyelerin kahverengine döndüğünde kavurduğunuz eti ekleyip sıcak suyu dökün. Tuzu da ekledikten sonra suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca ateşi en kısık ayara getirip (ben ocağın en küçük yerinde en kısık seviyede pişiriyorum) kapağı kapatın.
    -Şehriyeler tamamen suyu çektikten sonra tencerenin kapağına kağıt havlu veya benim yaptığım gibi sadece bu iş için kullandığım ince kumaş mutfak peçetelerinden sıkıştırıp tencereyi bir beze sarın. Pilavı bu şekilde 15 dakika dinlendirin.
    -Tercihen cacık ile servis edin.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi