Sakızlı kebap tarifi Bursa yöresinden

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Sakızlı kebap tarifi Bursa yöresinden ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Sakızlı kebap tarifi Bursa yöresinden

    Reklam



    Sakızlı kebap tarifi Bursa yöresinden

    Forum Alev
    Sakızlı kebap tarifi bursa yöresinden
    sakızlı kebap.jpg
    Malzemeler:

    1 kg kuzu kuşbaşı
    1 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 parça damla sakızı
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı un
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı su

    Püre için:
    5 adet patates
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı süt
    1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı:

    Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Tencereye et konur, orta ateşte rengi dönene kadar pişirilir. Sonra soğan ve tereyağı eklenir. Kapaklı olarak yarım saat kadar pişirilir. Bu arada başka bir kapta dövülmüş sakız, un, baharatlar ve su karıştırılır, etin üzerine eklenir. Patates kabuklu haşlanır ve sıcakken soyulur. Daha sonra ezilir. Üzerine tereyağı, tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Kısa süreliğine kısık ateşe konur ve çevrilir. Servis tabağına ortası boş kalacak şekilde püre konur. Ortasına hazırlanan sakızlı et bırakılır ve servise sunulur.



  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Sakızlı kebap tarifi Bursa yöresinden

    Reklam



    Damla sakızın tadını bilenler kebap ve et türü yemeklere de harika bir tat vereceğini anlarlar. Bu tarifin özelliği bu sakızın vermiş olduğu tattan kaynaklanmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi