Kestaneli Dana Güveç Tarifi - Kestaneli Dana Güveç Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Kestaneli Dana Güveç Tarifi - Kestaneli Dana Güveç Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Kestaneli Dana Güveç Tarifi - Kestaneli Dana Güveç Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Kestaneli Dana Güveç Tarifi - Kestaneli Dana Güveç Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Kestaneli Dana Güveç Tarifi - Kestaneli Dana Güveç Nasıl Yapılır?

    400 gr dana kuşbaşı
    20 kestane
    2 havuç
    8-10 arpacık soğan
    10 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı kişniş tohumu
    3 defneyaprağı
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 çorba kaşığı sirke
    5-6 sivribiber
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    1 su bardağı su
    30 gr margarin
    2 dal maydanoz
    Tuz



    Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın.Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin.

    Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun.Biberleri temizleyip iri iri doğrayın.Havuçları temizleyip dilimleyin.

    Eti güvece alın.Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin.Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin.Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin.Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin.Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kestaneli Dana Güveç Tarifi - Kestaneli Dana Güveç Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Güveç'in iştah açan görüntüsü bile her şeye bedeldir. Kokusu ile etrafı donatan mis gibi bir lezzet olduğunu etrafa duyuran bir lezzettir.







+ Yorum Gönder
kestanegüveç
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi