Tavşan Tencere Kebabı Tarifi - Nasıl Pişirilir

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Tavşan Tencere Kebabı Tarifi - Nasıl Pişirilir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Tavşan Tencere Kebabı Tarifi - Nasıl Pişirilir

    Reklam



    Tavşan Tencere Kebabı Tarifi - Nasıl Pişirilir

    Forum Alev
    Malzemeler:

    1 kg tavşan but veya kol (ehli tavşan)
    1 çorba kaşığı margarin
    1 diş sarımsak
    1/2 tatlı kaşığı un
    1 çorba kaşığı biberiye otu
    2 domates (orta) veya 1/2 tatlı kaşığı salça
    1 çorba kaşığı sirke
    20 arpacık soğanı
    20 patates (küçük)
    6 patates (orta)
    2 su bardağı su
    tuz
    karabiber


    Tarifi:

    Patatesler ceviz büyüklüğünde kuşbaşı kesilerek veya ceviz büyüklüğünde bütün soyup yıkayıp muhafaza edilir. Yağ bir tencereye koyulup kızdırılır. O etler ilâve edilip ara sıra alt üst karıştırılarak ortadan hızlı ateşte etler pembe bir renk alıncaya kadar kavrulur.

    Sarmısak, un ve biberiye otu ilâve edilip karıştırılıp sirke ve domates veya salça ilâve edilir. Alt üst karıştırılıp bir iki dakika kavrulur. Tuz, biber ve su ilâve edilip bir kere kaynatılır, üzerine toplanacak köpüğü bir kevgirle alıp atılır.

    Tencerenin kapağı kapatılıp ağır ağır on beş dakika pişirilip soğan ve patates ilâve edilir. Tekrar kapağı kapatılarak ağır ağır kaynatılır, suyu kontrol edilir, gerekirse (kaynar su) ilâve edilip, otuz beş dakika daha pişirilir.

    Tencere ateşten alınırken suyun et seviyesinin biraz altında olmasına dikkat edilir.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Tavşan Tencere Kebabı Tarifi - Nasıl Pişirilir

    Reklam



    Tavşan etini ister tencerede ister fırında pişirebilirsiniz. Seçim sizin her türlü lezzetli olur fakat fırında daha kıtır bir tadı olacağı için farklı olacaktır.







+ Yorum Gönder
tavşan nasıl pişirilir,  tavşan eti nasıl pişirilir,  tavşan eti nasıl pişer,  tavsan eti nasil pisirilir,  fırında tavşan nasıl pişirilir
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi