İncik Kebap İçin

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden İncik Kebap İçin ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İncik Kebap İçin

    Reklam



    İncik Kebap İçin

    Forum Alev
    Malzemeler


    İncik Kebap İçin

    • 6 adet incik
    • Karabiber, pulbiber, kekik
    • Tuz
    • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Pilav İçin
    • 1 paket şehriye
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1,5 lt. kaynar su

    Yapılışı
    1. İncikleri kemiklerinden ayırıp, büyük parçalara bölün. İncikleri düdüklü tencereye koyun. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik serpip karıştırın. Ağzını kapatıp yarım saat pişirin.
    2. Yarım saat sonunda düdüklüyü açın ve suyunu salmış olan etleri, tencerenin ağzı açık olarak, suyunu çekene kadar kavurun.
    3. Bu esnada şehriye pilavına başlayabiliriz. Bir teflon tencerede 1 paket arpa şehriyeyi 1 çay bardağı kadar sıvı yağda kavurun. İyice kavrulan şehriyenin üzerine 1,5 lt. kaynamış su ekleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Önce yüksek, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    4. Pilav suyunu çektikten sonra, küçük bir tavada tereyağını kızdırın ve pilaın üzerine döküp harmanlayın.
    5. Bir tabağa şehriye pilavını alın, pilavın ortasına da etleri yerleştirin. Afiyetle olsun




  2. 2
    Elvin
    Bayan Üye

    Cevap: İncik Kebap İçin

    Reklam



    Onlarca kebap çeşitlerinden sadece bir tanesidir. Bu tarif de en az diğer tarifler kadar çok güzel ve bir o kadar da lezzetli bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi