Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 1

+ Yorum Gönder
Diğer Konular ve Ehliyet Bölümünden Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 1 ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    veysell
    Üye
    Reklam

    Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 1

    Reklam



    Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 1

    Forum Alev
    Ehliyet sınavlarında 2005 yılından itibaren sorulmuş test sorularının konulara göre sınıflandırılmış halidir. Sınavlara gireceklere başarılar dilerim.

    MOTOR TANIMI VE SINIFLANDIRIMASI: 1

    1-İçten yanmalı motorların tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Yakıttan elde ettiği mekanik enerjiyi ısı enerjisine dönüştürür b)Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştürür
    2-Motorlarda dört zamanın oluşum sırası hangisidir?
    a)Emme-ateşleme-sıkıştırma -eksoz b)Sıkıştıma-ateşleme-emme-eksoz c)Emme-sıkıştırma-ateşleme-eksoz d) Emme-eksoz-sıkıştırma-ateşleme
    3-Motorda hava filitresinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Suyu temizler b)Yağı temizler c)Yakıtı temizler d)Havayı temizler
    4-Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinelere ne denir?
    a)Dinamo b)Motor c)Vites kutusu d)Difransiyel
    5-Araçlarda kullanılan motor çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Dıştan yanmalı b)Alttan yanmalı c)Üstten yanmalı d)İçten yanmalı
    6-Dizel motorlarda aşağıdaki yakıtlardan hangisi kullanılır?
    a)Motorin b)Benzin c)Lpg d)Gazyağı
    7-Aracın fazla yakıt tüketimi nasıl anlaşılır?
    a)Sarı eksoz dumanından b)Beyaz eksoz dumanından c)Mavi eksoz dumanından d)Siyah eksoz dumanından
    8-Karterin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Soğutma suyuna depoluk eder b)Vites dişlilerine muhafazalık eder c)Motor yağına depoluk eder d)Kavramaya muhafazalık eder.
    9-Sıkıştırılmış yakıt ve hava karışımını bujiyle tutuşturarak yakan motor hangisidir?
    a)Dizel motoru b)Benzin motoru c)Marş motoru d)Buhar makinası
    10-Hava filitresi tıkalı ise motor nasıl bir karışımla çalışır?
    a)Normal karışımla b)Zengin karışımla c)Fakir karışımla d)Az yakıtlı bir karışımla
    11-Aşağıdakilerden hangisi araçlarda gücün kaynağıdır?
    a)Motor b)Vites kutusu c)Tekerlek d) Şaft
    12-Lpg hangi tip motorlarda kullanılır?
    a)Sıkıştırmayla ateşlemeli motorlarda b)Enjektör ile ateşlemeli motorlarda c)Dizel motorlarda d)Buji ile ateşlemeli motorlarda
    13-Benzinli motor için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    a)Sıkıştırılmış benzin hava karışımı enjektörle ateşlenir. b)Sıkıştırılmış benzin hava karışımı bujiyle ateşlenir.
    14-Motorlar yakıtlarına göre nasıl sınıflandırılır?
    a)Mazot,fueloil ve lpg b)Dizel,fueloil ve lpg c)Benzin,motorin,lpg d)Gazyağı,mazot ve lpg
    15-Silindir içerisindeki yanmış gazlar hangi parçayla dışarı atılır?
    a)Emme manifoldu b)Radyatör hortumu c)Hava filitresi d) Eksoz manifoltu
    16-Bujiyle ateşlemeli motorlarda hangi yakıtlar kullanılır?
    a)Alkol -lpg b)Motorin -lpg c)Gazyagı -lpg d)Benzin -lpg
    17-Aşağıdakilerden hangisi motor parçalarındandır?
    a)Manifolt b)Tekerlek c)Amortisör d)yakıt deposu
    18-Silindir içerisine sıkıştırılmış havanın üzerine mazotu püskürten parça aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Buji b)Enjektör c)Enjeksiyon pompası d)Besleme pompası
    19- Silindir bloğunun görevi nedir?
    a)Motorda bulunan suyu soğutur b)Motor yağını soğutur c)Vites dişlilerine muhafazalık eder d) Krank miline yataklık eder
    20-Aşağıdakilerden hangisi motor parçalarındandır?
    a)Aks b)Rotil c)Supap d)Difransiyel
    21-Motorlar soğutma sistemlerine göre nasıl sınıflandırılırlar?
    a)Su ve yağ soğutmalı b)Su ve benzin soğutmalı c)Su ve hava soğutmalı d)Su ve motorin soğutmalı
    22-Aşağıdakilerden hangisi motor parçası değildir?
    a)Buji b)Piston c)Sekman d)Kampana
    23-Sıkıştırma zamanında dizel motorun benzin motorundan farkı aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Sıkıştırma oranı düşüktür b)sıkıştırma oranı yüksektir c)Ateşleme voltajı yüksektir d)Sıkıştırma oranı aynıdır
    24-Bir aracın eksozundan siyah duman çıkıyorsa aşağıdakilerden hangisine bakılır?
    a)Hava filitresine b)Yağ filitresine c)Soğutma suyuna d)Vantilatör kayışına
    25-Motorlar zamanlarına göre nasıl sınıflandırılır?
    a)Bir ve üç zamanlı b)Bir ve dört zamanlı c)iki ve dört zamanlı d)İki ve beş zamanlı
    26-Sıkıştırılmış yakıt ile hava karışımını buji ile ateşleyerek çalışan motor hangisidir?
    A) Dizel motoru B) Marş motoru C) Benzin motoru D) Buhar makinesi
    27-Dört zamanlı dizel motorunda emme zamanında silindirlere hangisi emilir?
    A) Karışım B) Motorin C) Benzin D) Hava
    28-Hangisi motorun parçasıdır?
    A) Yakıt deposu B) Şaft C) Silindir bloğu D) Debriyaj
    29- Aşağıdakilerden hangisi karterin görevidir?
    A) Soğutma suyunu depolamak B) Yağı depolamak C) Ateşleme yapmak D) Motora ilk hareketi vermek
    30-Motorda hava filtresinin görevi nedir?
    A) Suyu temizler.B) Yağı temizler.C) Yakıtı temizler.D) Havayı temizler.
    31-Aşağıdakilerden hangisi motorun parçasıdır?
    A) Rotil B) Şaft C) Karter D) Aks
    32-Karbüratörlü benzin motorunda, emme zamanında silindirlere ne emilir?
    A) Hava ile yakıt karışımı B) Sadece yakıt C) Sadece hava D) Hava ve egzoz gazı
    33- Karter hangisinin elemanıdır?
    A) Motorun B) Kardan milinin C) Tekerleğin D) Radyatörün
    34- Aracın kullanma kılavuzuna göre belirli kilometre dolunca aşağıdakilerden hangisinin değişmesi gerekir?
    A) Triger kayışının B) Volan dişlisinin C) Endüksiyon bobininin D) Marş dişlisinin

    ATEŞLEME VE SOĞUTMA SİSTEMİ SORULARI 2
    1-Akümülâtörün bakımında aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?
    a) Elemanlar içerisindeki yağ seviyesine b) Eleman kapak deliklerinin açık olup olmadığına c) Elemanlar içerisindeki antifriz seviyesine
    2-Akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Yüksek voltaj üretmek b)Karbüratöre yakıt göndermek c)Marş motoruna ilk hareket için elektrik göndermek d)Direksiyon tertibatını çalıştırmak.
    3-Akümülatörün elektrolit seviyesi azalmış ise ne ilave edilir?
    a) Asit b) Alkol c) Saf su d) Antifriz
    4-Akümülatörün bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    A) Suyu boşaltılıp yağlanır.B) Antifrizle doldurulur.C) Plakaları temizlenir.D) Kutup başlarının oksitleri temizlenir
    5-Motor çalışmazken akümülatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Aydınlatma sistemi ve özel alıcıları çalıştırmak b) Diferansiyeli çalıştırmak c) Yağlamayı sağlamak d) Vites kutusunu çalıştırmak
    6-Akümülatör başka akümülatörle takviye yapılacaksa kutup başları nasıl bağlanır?
    A) Artı kutup, artı kutupla - Eksi kutup eksi kutupla B) Eksi kutup, artı kutupla - Artı kutup eksi kutupla
    C) Artı kutup şasi ile D) Eksi kutup şasi ile
    7-Kışın akümülatörün donmaması için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    A) Akümülatörün içerisine saf su konur. B) Akümülatörün içerisine antifriz konur.
    C) Akümülatör tam şarj ettirilir. D) Akümülatör yarım şarj ettirilir.
    8-Araç üzerinde akümülatörün kendiliğinden boşalmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Yakıt sisteminde kaçak var..b) Yağlama sisteminde kaçak vardır.c) Elektrik sisteminde kaçak vardır.d) Soğutma sisteminde kaçak vardır.
    9-Araç iteklenerek çalıştırılacak olursa aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?
    A) Rölanti ayarının bozulması B) Vantilatör kayışının kopması C) Triger kayışının kopması
    10-Aşağıdakilerden hangisi motorun sarsıntılı çalışmasına sebep olur?
    a) Yağ seviyesinin düşüklüğü b) Yakıt seviyesinin düşüklüğü c) Akümülatörün zayıf olması d) Buji kablolarından birinin çıkmış olması
    11-Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin parçası değildir?
    a) Endüksiyon bobini b) Radyatör c) Distribütör d) Tevzi makarası
    12-Bujilere ateşleme sırası göre akım dağıtan parça aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Karbüratör b) Distribütör c) Akümülatör d) Marş motoru
    13-Ateşleme sisteminde aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılır?
    a) Şaft b) Balans c) Avans d) Rot
    14-Ateşleme sisteminin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Karterdeki benzin-hava karışımını ateşlemek b) Silindirdeki yağ karışımını ateşlemek c) Silindirdeki benzin-hava karışımını ateşlemek
    15-Kullanma kılavuzuna göre belirli kilometre sonunda aracın aşağıdaki parçalarından hangisi değiştirilmelidir?
    a) Aks b) Mafsal c) istavroz d) Buji
    16-Endüksiyon bobininin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Silindirlere ateşleme sırasına göre akım göndermek b) Silindirlere ateşleme sırasına göre yağ göndermek
    c) Akümülatörün voltajını 6 ile 12 volt arasında tutmak d) Akümülatörün voltajını 15.000 ile25.000 volt arasında yükseltmek
    17-Buji ayarları yanlış yapılmış motorun egzoz dumanı hangi renkte çıkar?
    A) Siyah B) Mavi C) Kırmızı D) Sarı
    18-Buji hangi sistemin elemanıdır?
    A) Ateşleme sisteminin B) Soğutma sisteminin C) Yağlama sisteminin D) Şarj sisteminin
    19-Aşağıdakilerden hangisi bujilerin ayarsız veya aşınmasına bağlı olarak meydana gelir?
    A) Motorun çekişten düşmesi B) Motorun hararet yapması C) Motorun yağ yakması D) Motorun kavrama yapması
    20-Bujide kıvılcım meydana gelmiyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
    A) Motor yağı eksilmesi B) Benzin bitmesi C) Radyatör suyu eksilmesi D) Endüksiyon bobini kablosunun çıkması
    21-Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme durumunda açık unutulursa aşağıdakilerden hangisinin yanması beklenir?
    a)Bujilerin b)Endüksiyon bobininin c)Konjektörün d)Flaşörün
    22-Distribitörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Ateşleme sırasına göre silindirlere yağ dağıtmak b)Eksoz gazının çıkmasını sağlar c)Ateşleme sırasına göre bujilere yüksek voltaj dağıtmak
    23-Elektronik ateşleme sistemi bulunan araçlarda hangi parça bulunmaz?
    a)Buji b)Platin c)Distribitör d)Endüksiyon bobini
    24- Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sistemi elemanıdır?
    a)Dinamo b)Alternatör c)Regülatör d)Distribitör
    25- Bujinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Yüksek gerilim üretmek b)Ateşlemeyi sağlamak c)Yüksek akım üretmek d)Akümülatörü şarj etmek
    26- Kontak anahtarının görevi nedir?
    a) Ateşleme yapmaktır. b) Aküyü şarj etmektir c) Elektrik devresini açıp kapatmaktır d) Motora ilk hareketi vermektir
    27- Aşağıdakilerden hangisi bujilere ateşleme sırasına göre akım dağıtan parçadır?
    a) Distribütör b) Karbüratör c) Konjektör d) Akümülatör
    28- Benzinli motorun ıslanarak çalışmaması durumunda hangisi yapılır?
    a) Marş sistemi parçaları kurulanır .b) Ateşleme sistemi parçaları kurulanır .c) Şarj sistemi parçaları kurulanır. d) Aydınlatma sistemi parçaları
    29-Boğulmuş motoru çalıştırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    a) Debriyaj pedalına basılarak marş yapılır. b) Gaz pedalının sonuna kadar basılarak marş yapılır. c) Fren pedalına basılarak marş yapılır.
    30-Ateşleme sisteminin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Yanma için gerekli yüksek gerilimi üretmek b) Motorun soğutulmasını sağlamak c) Motora ilk hareketi vermek d) Akümülâtörü şarj etmek
    31-Platin ve tevzi makarası aşağıdakilerden hangisinin parçasıdır?
    a) şaft b) Distribütör c) Tekerlek d) Konjektör
    32-Araç kullanırken yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
    A) Lastiklerin hava basıncı indirilmelidir.B) Yağ seviyesi kontrol edilmelidir.
    C) Eskimiş bujiler değiştirilmelidir. D) Zamanında benzin alınmalıdır.
    33- Aşagıdakilerden hangisi bujinin görevidir?
    A) Benzin-hava karışımını kıvılcımla tutuşturmak B) Mevcut akımınn yükselmesini sağlamak
    C) Isı enerjisini mekanik enerjiye dönüştürmek D) Sıcak hava üzerine yakıt püskürtmek
    34-Hava soğutmalı bir motorda aşağıdaki parçalardan hangisi yoktur?
    a)Radyatör b)Akümülatör c)Silindir kapağı d)Buji
    35-Vantilatör kayışı hangi parçaya hareket verir?
    a)Krank miline b)Kam miline c)Yağ pompasına d)Su pompasına
    36-Termostatın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Motor yağını çalışma sıcaklığında tutma b)Motor suyunun sıcaklığını çalışma sıcaklığında tutma c)Difransiyeli çalışma sıcaklığında tutmak
    37-Aracın hararet göstergesi çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi olmuştur?
    a)Vantilatör kayışı gevşektir b)Vantilatör kayışı kopmuştur c)Su pompası arızalıdır d)Hararet müşiri arızalıdır
    38-Vanilatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Radyatördeki suyu ısıtmak b)Radyatördeki suyu soğutmak c)Kalorifer suyunu ısıtmak d) Motor yağını ısıtmak
    39-Su pompasının görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Radyatördeki suyu su kanallarına göndermek b)Radyatördeki suyu silindirlere göndermek c)Radyatördeki suyu yağ kanallarına göndermek
    40-Soğutma sisteminin parçası aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Kondansatör b)Alternatör c)Termostat d)Konjektör
    41-Vantilatör kayışı kopmuş ise aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?
    a)Motor hemen durur b)Motor suyu soğur c)Motor suyuna yağ karışır d)Motor hararet yapar
    42-Vantilatör kayışı çok sıkı ise aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?
    a)Motor hararet yapar b)Motor yağ yakar c)Alternatör yatakları bozulur d)Bujiler ateşleme yapmaz
    43-Araç çalıştıktan sonra motor çalışma sıcaklığına gelmiyorsa aşağıdakilerden hangisi arızalı olabilir?
    a)Karbüratör b)Termostat c)Buji d)Jikle
    44- Radyatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Motorine depoluk eder .b) Yağlama yağına depoluk eder .c) Benzine depoluk eder. d) Soğutma suyuna depoluk eder.
    45-Motor bloğundaki su kanallarında çokmiktarda paslanma ve kireçlenmeolmuşsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
    a) Motor yağ yakar. b) Motor çalışmaz .c) Motor zengin karışımla çalışır. d) Motor fazla ısınır
    46-Motor suyunun sıcaklığını çalışma sıcaklığında ayarlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Vantilatör b) Radyatör c) Termostat d) Hararet göstergesi
    47-Radyatördeki su azaldığında, su nereye ilave edilir?
    a) Takviye su kabına b) Takviye yakıt kabına c) Takviye hidrolik kabına d) Takviye yağ kabına
    48-Aşağıdakilerden hangisi soğutma sisteminin parçasıdır?
    a) Karbüratör b) Alternatör c) Hararet göstergesi d) Dinamo
    49-Donmayı önlemek için radyatöre ne ilave edilir?
    a) Asit b) Eter c) Yağ d) Antifriz
    50-Radyatöre konulacak su, peteklerin neresinde olmalıdır?
    a) Ortasında b) Hizasında c) Altında d) Üstünde
    51-Aşağıdakilerden hangisi, motorun hararet yapmasının sebeplerindendir?
    a) Motorda termostat yoktur. b) Termostat arızalıdır c) Vantilatör kayışı sıkıdır d) Hararet göstergesi arızalıdır
    52-Çok sıcak radyatörün, kapağı nasıl açılır?
    a) Radyatörün hava basıncı alınır sonra kapak açılır.b) Radyatörün kapağı hızla açılır.c) Radyatör kapağı basıncı alınmadan açılır.
    53-Su kaynatmış motora konulacak su nasıl olmalıdır?
    a) Soğuk b) Ilık c) Asitli d) Alkollü
    54-Soğutma sisteminde su azalıyorsa sebebi ne olabilir?
    a) Manifoltlarda kaçak vardır. b) Supaplarda kaçak vardır. c) Pistonlarda kaçak vardır. d) Kalorifer hortumlarında kaçak vardır.
    55-Aracın termostatının çıkartılması aşağıdakilerden hangisine sebep olur?
    a) Motor çok ısınır, aşınmalar artar. b) Motor soğuk çalışır, geç ısınır, aşınmalar artar. c) Motor hararet yapar, aşınmalar artar
    56-Radyatör takviye (ilâve) su kabında su hangi seviyede olmalıdır?
    a) Kaptaki işaretin üst kısmında b) Kaptaki işaretin alt kısmında c) Kabın kapak seviyesinde d) Kaptaki işaretli yerde
    57-Su pompasının görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Radyatördeki suyu su kanallarına göndermek b) Radyatördeki suyu silindirler içerisine göndermek
    c) Radyatördeki suyu kartere göndermek d) Radyatördeki suyu yağ kanallarına göndermek
    58-Soğutma sisteminin parçası aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Kondansatör b) Konjektör c) Alternatör d) Termostat
    59- Aşağıdakilerden hangisi motorun hararet yapmasına neden olabilir?
    A) Fren hidroliğinin az olması B) Akümülatörün tam şarj yapılması C) Motor suyunun az oluşu
    60-Aşağıdakilerden hangisi bujilerin ayarsız veya aşınmasına bağlı olarak meydana gelir?
    A) Motorun çekişten düşmesiB) Motorun hararet yapmasıC) Motorun yağ yakmasıD) Motorun kavrama yapması
    61--Aşağıdakilerden hangisi motor sıcaklığının aniden yükselmesine sebep olur?
    A) Vantilatör kayışının gergin olması B) Vantilatör kayışının kopmuş olması
    C) Distribütörün arızalanması D) Bujilerin arızalanması
    62-Aşağıdakilerden hangisi su ile soğutmalı motorda soğutma sistemi parçasıdır?
    A) Karbüratör B) Vantilatör C) Kondansatör D) Distribütör
    63- Aşağıdakilerin hangisindeki kaçak, radyatördeki suyun aşırı miktarda azalmasına neden olur?
    A) Supaplardaki B) Emme manifoldundaki C) Egzoz manifoldundaki D) Radyatör hortumlarındaki
    64- Aşağıdakilerden hangisi su ile soğutmalı sistemin parçasıdır?
    A) Karter B) Supap C) Amortisör D) Radyatör
    65- Aşağıdakilerden hangisi hava ile soğutmalı motorun parçasıdır?
    A) Radyatör B) Termostat C) Hava kanatçıkları D) Su pompası



  2. 2
    veysell
    Üye

    --->: Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 1

    Reklam



    Motorun tanımı ve sınıflandırılması sorularının cevapları:
    1-b 2-C 3-D 4-B 5-D 6-A 7-D 8-C 9-B 10-B 11-A 12-D 13-B 14-C 15-D 16-D

    17-A 18-B 19-D 20-C 21-C 22-D 23-B 24-A 25-C 26-C 27-D 28-C 29-B 30-D

    31-C 32-A 33-A 34-A

    Ateşleme ve Soğutma sistemi sorularının cevapları:
    1-B 2-C 3-C 4-D 5-A 6-A 7-C 8-C 9-C 10-D 11-B 12-B 13-C 14-C 15-D 16-D

    17-A 18-A 19-A 20-D 21-B 22-C 23-B 24-D 25-B 26-C 27-A 28-B 29-B 30-A

    31-B 32-C 33-A 34-A 35-D 36-B 37-D 38-B 39-A 40-C 41-D 42-C 43-B 44-D

    45-D 46-C 47-A 48-C 49-D 50-D 51-B 52-A 53-B 54-D 55-B 56-D 57-A 58-D

    59-C 60-A 61-B 62-B 63-D 64-D 65-C







  3. 3
    veysell
    Üye
    Temmuz, Ağustos ve Ekim ayı sınavlarında sorulan farklı sorular:

    1-Ateşleme için yeterli akım oluşmaz ise egzoz dumanı hangi renkte olur?
    A) Beyaz B) Mor C) Mavi D) Siyah
    2-Aşağıdakilerden hangisi motorun hararet yapmasına neden olabilir?
    A)) Akümülatörün tam şarj yapılması B) Fren hidroliğinin az olması C) Motor suyunun az oluşu D) Araç deposundaki yakıtın az olması
    3-Aşağıdakilerden hangisi dizel motorun parçası değildir?
    A) Distribütör B) Kızdırma bujisi C) Yakıt pompası D) Enjektör
    4-Aracın kullanma kılavuzuna göre belli kilometre sonunda hangisinin değiştirilmesi gerekir?
    A) Karbüratörün B) Volanın C) Bujilerin D) Krank milinin
    5-Aşağıdakilerden hangisi su ile soğutmalı motorda soğutma sistemi parçasıdır?
    A) Karbüratör B) Termostat C) Kondansatör D) Distribütör
    6-Dört zamanlı benzinli motorlarda, zamanların oluşum sırası aşağıdaki gibidir.
    Buna göre hangi zamanda, hava ve benzin karışımı pistonla sıkıştırılır?
    Emme—Sıkıştırma—Ateşleme--Egzoz
    A) Emme zamanı B) Sıkıştırma zamanı C) Ateşleme zamanı D) Egzoz zamanı
    7-Silindir kapağı hangisinin parçasıdır?
    A) Vites kutusunun B) Diferansiyelin C) Motorun D) Yakıt deposunun
    8-Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sisteminin görevidir?
    A) Silindirdeki benzin-hava karışımını ateşlemek B) Silindirdeki yağ karışımını ateşlemek
    C) Karterdeki benzin-hava karışımını ateşlemek D) Karterdeki yağ karışımını ateşlemek
    9-Radyatör aşağıdakilerden hangisine depoluk eder?
    A) Soğutma suyuna B) Yağlama yağına C) Hidrolik yağına D) Motorine

    CEVAPLAR:
    1-D 2-C 3-A 4-C 5-B 6-B 7-C 8-A 9-A







  4. 4
    Ziyaretçi
    Ülen arkadaş sınav ücretini yatırmayı unutmuşuz, ne yapacuk ya

+ Yorum Gönder
ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 1,  ehliyet sınavında en çok çıkan motor soruları,  şaft motorun parçası mıdır,  aracın kullanma kılavuzuna göre belirli kilometre dolunca aşağıdaki parçalardan hangisi değiştirilir,  ehliyet sınavında çıkan motor soruları
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 4 kişi