Fransız Mutfağı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Fransız Mutfağı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Fransız Mutfağı

    Reklam



    Fransız Mutfağı

    Forum Alev
    Salad Nisuaz



    MALZEMESİ

    4 adet orta boy domates (soyulmuş ve dörde bölünmüş)
    250 gr. uzun yeşil fasulye (5 cm. uzunlukta kesilmiş ve haşlanmış)
    1 küçük yeşil biber (çok ince kıyılmış)
    1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış)
    1 adet marul veya kıvırcık salata (iri parçalar halinde kesilmiş)
    1 diş dövülmüş sarmısak
    1 kutu tonbalığı
    1 küçük kutu ançüez fileto (varsa)
    2 adet lop yumurta (dörde bölünmüş)
    Garnitür için kıyılmış maydanoz

    SOSUN MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı sirke
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tatlı hardal
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    2 diş dövülmüş sarmısak

    TARİF


    Domates, fasülye, yeşil biber ve soğanı bir kaseye koyun. Hazırladığınız salata sosunun içine dövülmüş sarmısağı katın, sonra kasedeki malzemenin üzerine dökün. İri parçalar halinde kesilmiş olan marulu veya kıvırcık salatayı bir salata kasesine koyun ve hazırlamış olduğunuz malzemeyi tonbalığıyla birlikte üzerine yerleştirin. Sonra dikkatle karıştırın. Dörde bölünmüş yumurta ile ançüezi salatanın üzerine dizin, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

    SOSUN TARİFİ


    Ayrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosu hazırlayın.




  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Fransız Mutfağı

    Reklam



    Fransız Mutfağı - Fransız Mutfağından LezzetLer - İtaLyan Mutfağı








+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi