Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi

    Reklam



    Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi

    Forum Alev
    Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi

    Malzemeler

    1 tablet hazır tavuk suyu
    1su bardağı beyaz şarap
    3 adet nar
    Kuş üzümü
    2 dal taze biberiye
    80 gr tereyağ
    1 kg dövülmüş hindi goğsü
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber




    Yapılışı


    Hindi göğsüne biberiye ve kuş üzümlerini serpeştirin, rulo şeklinde sararak, bir mutfak ipiyle açılmıyacak şeklinde bağlayın.
    Zeytinyağını ve 30gr tereyağını genişçe bir tavada eritip, hazırladığınız ruloyu yağda pembeleşinceye kadar kızartın ve sonra şarabı ekliyerek kısık ateşte şarap buharlaşıncaya kadar devamlı çevire çevire pişirin. Daha sonra 2 adet narın tanelerini bir tülbent içine koyup sıkarak suyunu çıkartın ve bu nar suyunu da ekleyin tuzu ve karabiberide ekliyerek biraz pişirin ateşten indirin. Fırın tepsisine dizin. 200c lik fırında pişirin. Çıkartıktan sonra sıcak kalmasına özen gösterin.
    Ayrı bir tencerede tavuk suyu tabletini kalan tereyağını ve limon suyunu kısık ateşte çok az su ile karıştırın sos haline getirin rulo halindeki hindi göğsünü halka halka kesin, bir tabağa dizin üzerine sosu gezdirin ve son olarak nar tanelerinle süsleyin.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Narlı Hindi Göğsü Rulo Tarifi

    Reklam



    şarap kullanmayanların yapabileceği bir tarif olmasa da tercih edenler için ekşimsi bir tat ile hazırlanmış olan fırında pişirilen bir yemek türüdür.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi