Afgan Pilavı (Afganistan)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Afgan Pilavı (Afganistan) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Afgan Pilavı (Afganistan)

    Reklam



    Afgan Pilavı (Afganistan)

    Forum Alev
    AFGAN PİLÂVI

    2 Kaşık yağ
    4 Bardak su
    Biber, baharat, tuz.
    1 Kg. kuşbaşı et
    2 Bardak pirinç
    2 Soğan
    3 Havuç

    Kuşbaşı et, ince kıyılmış soğanla birlikte yağla kavrulur ve et, suyunu bırakıp çekinceye kadar kaynatılır, sonra ince kıyılmış havuç konur. Onunla da kavrulduktan sonra pirince yetecek kadar su ve tuz konur, pirinç katılır. Pişirilir. Baharat atılıp karıştırıldıktan sonra servis yapılır




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Afgan Pilavı (Afganistan)

    Reklam



    Pirinç yemeğine konulan sebzeler pirincin daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Lezzet bakımından bir numara olduğu gibi servis etme şıklığı da iştah kabartmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi