Cadi - Mısır Ekmeği Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Cadi - Mısır Ekmeği Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Cadi - Mısır Ekmeği Tarifi

    Reklam



    Cadi - Mısır Ekmeği Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 4 su bardağı mısır unu
    • 1 çorba kaşığı tuz
    • 4,5 su bardağı kaynar su
    Yapılışı

    Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur. Kaynar su, Cadi’ye hem lezzet hem de kıvam verir. Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak kızarana kadar pişirilir. Cadi’nin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır. Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilecek Cadi daha lezzetli olur. Özellikle, yoğurt, malahto, lobyo phala, süt ve tereyağıyla pişirilen tavada yumurtayla yenmesi halinde Cadi’nin tadına doyum olmaz.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Cadi - Mısır Ekmeği Tarifi

    Reklam



    Mısır ekmeği özellikle Türkiye bölgeleri arasında en çok Karadenizde yapılan bir ekmek türüdür. Uzun süre kalıp bayatlamadığı için tercih edilmektedir.







+ Yorum Gönder
karadeniz usulü mısır ekmeği tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi