Patlıcan Musakka (Yunanistan)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Patlıcan Musakka (Yunanistan) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Patlıcan Musakka (Yunanistan)

    Reklam



    Patlıcan Musakka (Yunanistan)

    Forum Alev
    Patlıcan Musakka (Yunanistan)

    6 kişilik Gerekli malzeme:
    1,5 kg orta boy patlıcan
    500 gr dana kıyma
    3 adet orta boy soğan
    3 adet iri domates
    2 su bardağı beşamel sos
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 demet maydanoz
    150 gr parmesan peyniri
    Muscat cevizi
    Tuz,
    karabiber,
    tarçın
    Ekmek içi
    2 yumurta

    Patlıcanları yıkayın, kurulayın ve saplarını kesin İnce dilimler halinde keserek iyice tuzlayın ve bir saat bekletin Bu arada beşamel sosu hazırlayın Soğanları iyice kıyıp sote edin Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri alınmış domatesleri küçük küp şeklinde keserek ilave edin
    Tuz, biber, tarçın, muscat cevizi, maydanoz, ve kıymayı ilave edip yavaş yavaş karıştırarak 15 dakika pişirin Ateşten alarak 1 çorba kaşığı ekmek içi, 2 çırpılmış yumurta akını ilave edin ve karıştırın
    Patlıcan dilimlerini yıkayın, kurulayın ve bir tavada zeytinyağında yakmadan kızartın Isıya dayanıklı cam kabı hafifçe yağlayın Bir sıra patlıcan, bir sıra harç döşeyin ve son katı patlıcanla bitirin 2 yumurta sarısı ve rendelenmiş parmesanla karıştırılmış beşamel sosuyla üzerini kaplayıp 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Patlıcan Musakka (Yunanistan)

    Reklam



    Türk mutfağının geleneksel sebze yemeklerinden biridir. Patlıcan yemeğin ana malzemesini oluşturmaktadır. Bunun dışında bu tarifteki gibi ya da istenen sebzeler kullanılarak yapılabilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi