Girit usulü çullama (culamas)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Girit usulü çullama (culamas) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Girit usulü çullama (culamas)

    Reklam



    Girit usulü çullama (culamas)

    Forum Alev
    Girit usulü çullama (culamas)

    Malzemeler;
    Yarım kg un
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1.5 su bardağı su
    Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
    Tuz

    İç malzeme:
    Yarım kg haşlanmış tavuk eti
    2-3 parça tavuk veya hindi ciğeri
    15 gr tereyağı
    1 su bardağı tavuk suyu
    Yarım su bardağı su
    1.5 su bardağı pirinç
    1 su bardağı küçük, çekirdeksiz kuru üzüm
    1 su bardağı badem
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Yarım tatlı kaşığı ezilmiş karanfil
    1 tatlı kaşığı kimyon
    Yarım tatlı kaşığı muskat
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çorba kaşığı tuz

    Hazırlanışı:
    * Tavuk etini ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın. Ciğeri tereyağında kavurun. Tavuk suyu, su, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika pişirin. Tavuk eti, kuru üzüm, badem, karanfil, kimyon ve muskatı ekleyip karıştırın. Un, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru ikisi eşit büyüklükte, diğeri ise daha küçük olmak üzere üç bezeye ayırın. Büyük bezeleri kalın diğerini ise ince açın.

    * Kalın yufkalardan birini yağlanmış tepsiye yerleştirin. Harcın yarısını ekleyip üzerine yarım kaşık tarçın ve yarım su bardağı şeker serpin. İnce yufkayı yerleştirin. Tereyağı sürüp kalan harcı yayın. Son yufkayı da yayıp tereyağı sürün. 1-2 kaşık tavuk suyu gezdirip tarçın ve şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Servis yapın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Girit usulü çullama (culamas)

    Reklam



    Bir çok sebze kullanılmasından dolayı oldukça sağlıklı bir yemek olacaktır. Hem doyurucu hem de damağa hitap eden yönü ile tekrar tekrar yapacağınız bir tarif.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi