Portekiz Sütlacı (6 Kişilik) / Portekiz Sütlacı yapılışı, tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Portekiz Sütlacı (6 Kişilik) / Portekiz Sütlacı yapılışı, tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Portekiz Sütlacı (6 Kişilik) / Portekiz Sütlacı yapılışı, tarifi

    Reklam



    Portekiz Sütlacı (6 Kişilik) / Portekiz Sütlacı yapılışı, tarifi

    Forum Alev


    Malzemeler

    2 litre süt
    1 çay bardağı pirinç
    1 çay bardağı file fındık
    3 portakal kabuğunun rendesi
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı tarçın
    1 çay bardağı antepfıstığı
    2 su bardağ şeker
    1/2 su bardağı nişasta

    Yemeğin Tarifi

    Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.
    Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.
    Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Portekiz Sütlacı (6 Kişilik) / Portekiz Sütlacı yapılışı, tarifi

    Reklam



    Sütlaç tatlısı, Orta doğuda Avrupa'da ve daha bir çok yerde bilinen ve yapılan bir tatlı türüdür. Türkiye'nin geleneksel bir tatlısı olarak bilinir fakat diğer ülkelerde de yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi