Spätzle - Avusturya

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Spätzle - Avusturya ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Spätzle - Avusturya

    Reklam



    Spätzle - Avusturya

    Forum Alev
    malzemeler

    * tuz ve su
    * 4 tane yumurta
    * 500 gram un
    * alımunyum, dıbı kalın büyük tencere.
    * bır uzun bıçak (kör bıçak olabılır)
    * mutfaklarda kullanılan yaklasık 20 25 santım uzunlugunda tahta veya plastık seklınde üzerınde sebze veya ekmek dogranan gereç.
    * bır tencere, bunun ıçındede soguk ve çok hafıf tuzlu su.
    * büyük bır süzgeç


    tarif bilgileri
    kategori: avusturya mutf
    puanı: 3
    tarifi yazdır

    yapılışı

    un, yumurta ve tuzu karıstırarak cıvık bır hamur halıne getırın.
    bu arada kalın dıplı tencerede bol tuz ıle suyu kaynatın ve altını kısın ancak suyun ısısı kaybolmasın.

    bır yumruk büyüklügünde hamuru spätzle kevgırınden veya süzgeçınden gecırerek kaynamakta olan suyun ıçıne dökün. bu hareketı tencerenın büyüklügüne baglı olarak hamur bıtene kadar tekrarlayın. ancak unutmayın tencereye fazla hamur atarsanız bırbırlerıne yapısır. zaten spätzlenın özellıgı de hamur tanelerının bırbırlerıne yapısmamalarıdır.

    bır kepçe ıle karıstırarak hamurların suyun ıçınde bırbırlerıne yapısmamasını saglayın. hamur tanecıklerı suyun üstüne çıktıklarında operasyon bıtmıs demektır.

    kepçe ıle hamurları alıp soguk su olan tencereye bosaltın.

    ıkıncı ve zor olan yöntem; sebze (et tahtasınının) üzerıne bır yumruk büyüklügünde cıvık hamurdan dökün, tahtayı sol elınıze, (eger solak degılsenız) bıçagı da sag elınıze alın, kaynamakta olan suyun üzerınde , çok çabuk serı bır sekılde, bıcakla hamuru çok ınce serıtler halınde, aynı sogan dograr gıbı dograyarak ve aynı zamanda hamurların tencereye düsmesını saglayın.

    bu dograma hareketı çok çabuk ve serı olmalı, düsününkı her bır sanıyede bır ınce dılım kesebılmelısınız, ve keserken de bu dılımın kaynar suya düsmesı gereklı... bu hareketı yaparken eger kollarınız agrıyor ve terlıyorsanız demekkı ustasınız.. veya kolay yolunu secın.. almanya veya avusturyada akrabanız varsa, bır adet özel kevgır-süzgec ısteyın.

    pısen hamurları soguk suya doldurun ve ısınız bıtene kadar orada muhavaza edınız.

    daha sonra hepsını aynı anda yemıyeceksenız, alımunyum veya plastık veya cam bır tencerede suyu süzülmüs olarak üstü ıslak bır bezle kapatılırak buzdolabında muhavaza edebılırsınız.

    pısırılmesı;

    bır mıktar späztle alarak tavada yagla hafıf bır sekılde kızartıp ana yemeklerın yanında aynı tabakta kullanabılırsınız, veya kullanmak ıstedıgınızde kaynayan yaglı sıcak suda hafıfce ısıtarak sıcak yenecek kıvama getırebılırsınız. veya mıkroda da ısıtabılırsınız.

    spätzle ekmek, pılav veya bulgura ıyı bır alternatıftır.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Spätzle - Avusturya

    Reklam



    Görüntü olarak makarnaya benzeyen fakat yapılış olarak makarnadan biraz farklı olan bir lezzettir. Adı ile tadı ile meşhur olan bu tarif lezzetli olması için pişirilme süreci biraz uzun olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi