Japon Soslu Tavuk Şiş(yakitori)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Japon Soslu Tavuk Şiş(yakitori) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Japon Soslu Tavuk Şiş(yakitori)

    Reklam



    Japon Soslu Tavuk Şiş(yakitori)

    Forum Alev
    Malzemeler
    4 adet tavuğun üst but kısmı
    1 demet taze soğan
    100 ml soya sosu
    1 yemek kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı bal
    çöp şiş

    Japon Soslu Tavuk Şiş Yemek Tarifleri


    Hazırlanış
    Soya sosu,limon suyu,bal bir tencerede karıştırılarak bir sos hazırlanır. Hazırlanan sosun bir kısmı ayrılır.Kalan sos 150-180 derecelik ısıtılmıs fırında hafif pişmek üzere birakılır.Buarada Tavuklar kare seklinde kesilir.Çöp şişlere bir sıra tavuk birsıra soğan olmak üzere dizilir. Fırında ısıttığımız sosun içinde 10 dakika kadar bırakılarak marine edilir.Daha sonra tavuklar izgara yapılır yada kızartılır. (çok az yağ yada hiç yağ konmadan) Pilav ve ayırılan sosla beraber servis yapılır. Afiyet olsun...




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Japon Soslu Tavuk Şiş(yakitori)

    Reklam



    Tavuk şiş Türkiye'de çok sevilen et pişirme yöntemlerinden ve lezzetlerinden biridir. Sosu her ilde ve her ülkede farklı olduğundan diğer ülkelerin sos tariflerine bakmakta fayda bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi