Kuru Kayısılı Pasta (İspanya)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Kuru Kayısılı Pasta (İspanya) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    CaRaMeLa
    Bayan Üye
    Reklam

    Kuru Kayısılı Pasta (İspanya)

    Reklam



    Kuru Kayısılı Pasta (İspanya)

    Forum Alev
    Malzemeler :

    300 Gr kuru kayısı (akşamdan suda bekletilmiş)
    70 Gr un
    70 Gr tozşeker
    2 Çorba kaşığı sıvı yağ
    50 Gr krema
    3 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış)
    Bir tutam tuz
    Yapılışı :

    Derin bir kabın içerisinde un, şeker, yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın
    Diğer tarafta, yumurta aklarını derin bir kabın içerisine alın
    El mikseri ile (bir tutam tuz ekleyerek) katılaşana kadar çırpın
    Bir spatula yardımı ile hazırladığınız karışıma ekleyin
    Fırın kabını çok hafif yağlayın
    Kayısıları içerisine yerleştirin
    Üzerine karışımı boşaltın
    Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15,20 dakika pişirin
    Ilık olarak servis yapın




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Kuru Kayısılı Pasta (İspanya)

    Reklam



    dünya mutfağını bilmek yemek yapmayı sevenler için bir ayrıcalık olarak görülmektedir. Yemesi ve tatması ayrı görülmemiş sofra lezzeti sunmak ayrı bir özelliktir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi