Hamurda Salam Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Hamurda Salam Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Nazım-Hikmet
    Üye
    Reklam

    Hamurda Salam Tarifi

    Reklam



    Hamurda Salam Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 400 gr. salam
    • Sos için: 8 yemek kasigi yogurt, 4 yemek kasigi hardal, 1 adet salatalik tursusu, 1 demet dereotu, Toz seker, Karabiber, Tuz
    • 15 gr. maya
    • 50 ml. süt (3,5 yemek kasigi)
    • 330 gr. un (2,5 su bardagi)
    • 2 adet yumurta
    • 50 gr. yumusak margarin
    • 1 adet yumurta sarisi
    • Tuz
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Alman Mutfağı
    Puanı: 5
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı

    Mayayi ilik süt ve 3,5 yemek kasigi un ile karistirin. Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin. 300 gr. unu bir kaseye koyup, ortasini çukurlastirin. Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun. Düzgün bir hamur elde edin. 10 dakika kabarmaya birakin.

    Hamuru 30x15 cm. büyüklügünde açin. Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin.
    Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin. Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin. 20 dakika dinlenmesi için bekletin. Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün. 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2. rafinda 30 dakika pisirin.

    Sos için, yogurt ve hardali karistirin. Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin. Dereotunu kiyin. Her ikisini sosa karistirin. Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin. Hamurda salamin yaninda servis yapin.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Hamurda Salam Tarifi

    Reklam



    Bu tarif kahvaltılarda çeşit olarak yapılıp bulundurulabilecek bir tariftir. Görüntüsü de tadı da güzele benzemektedir. Şekil olarak hayal gücünüzü kullanıp şekillendirebilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi