Bavyera kreması (almanya)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Bavyera kreması (almanya) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Nazım-Hikmet
    Üye
    Reklam

    Bavyera kreması (almanya)

    Reklam



    Bavyera kreması (almanya)

    Forum Alev
    Malzemeler
    • Yumurta sarısı 4 adet
    • Vanilya yemişi 1 adet
    • Beyaz jelatin 6 yaprak
    • Pudra şekeri 80 gr.
    • Çilek 200 gr.
    • Süt 1/4 lt.
    • Çırpılmış krema 200 gr.
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Alman Mutfağı
    Puanı: 5
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı

    1. Hamur için: Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın.
    2. Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın. Bunları sütün içine atarak kaynatın. Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın.
    3. Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın. Kremanın kaynamasına izin vermeyin. Tencereyi ocaktan indirin.
    4. Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin. Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın. Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın.
    5. Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün. Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun.
    6. Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın. Püreyi, kremanın üzerine dökün.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Bavyera kreması (almanya)

    Reklam



    Yaş pasta ve kekleri süslemek ya da sade hali ile servis edilebilecek görüntüsü muhteşem bir tariftir. Yaz aylarında dondurma gibi soğutulup da yenilebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi