Çin usulü Alabalık

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Çin usulü Alabalık ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    skatergirl
    Bayan Üye
    Reklam

    Çin usulü Alabalık

    Reklam



    Çin usulü Alabalık

    Forum Alev
    MALZEMELER
    4 adet alabalık (yaklaşık 1 kg)
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 demet taze soğan
    10 adet mantar
    1 parça taze zencefil (1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde)
    1 adet yesil sivri biber (küçük boy)
    2 çorba kaşığı soya sosu

    YAPILIŞ TARİFİ
    Balığı boylamasına fileto çıkarın. Her iki yanını tuz ve karabiberleyip 20
    dakika kadar dinlendirin.
    Balıkların tamamını alabilecek ve üstünü kapabilecek büyüklükte
    aluminyum folyoyu fırın tepsisine serin. Hafif yağlayıp balık filetolarını
    yerleştirin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın.
    Bir tavada yağı kızdırın. Taze soğanı yaklaşık 2.5 cm boyunda doğrayın,
    sonra her parçayı boylamasına dörde bölün. Yeşil birerin kapağını kesin,
    çekirdek yuvalarını çıkarıp,aynen soğanlar gibi, 2.5 cm boyunda ince
    şeritler halinde doğrayın. Mantarları da büyüklüklerine göre ikiye veya
    dörde bölün. Zencefili küçük parçalar halinde doğrayın. Tamamını tavaya
    koyun, soya sosunu da ilave edip 5 dakika kadar çevirerek
    kızartın.
    Karışımı folyadaki balıkların üzerine eşit tarzda dökün, folyonun üstünü ve
    kenarlarını kapatıp fırında 45 dakika pişirin.
    Folyolardan çıkarıp tabaklara alın ve sıcak servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Çin usulü Alabalık

    Reklam



    Balıklar tek bir başlık altında toplansa da hepsinin farklı bir besin özelliği ve vitamini bulunmaktadır. Tadından dolayı yapılış şekilleri de değişmektedir. Ülkeden ülkeye fark etmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi