Çin usulü pilav

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Çin usulü pilav ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    skatergirl
    Bayan Üye
    Reklam

    Çin usulü pilav

    Reklam



    Çin usulü pilav

    Forum Alev
    MALZEMELER

    1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
    2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
    2 adet dilimlenmiş havuç
    1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
    Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
    1 porsiyon pişirilmiş pirinç


    HAZIRLANIŞI

    Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: çin usulü pilav

    Reklam



    Çinliler ekmek gibi pilavı çok tükettikleri için pilav yapma konusunda ve tarif konusunda ustalaşmış durumdadırlar. Sebzeli pilavlar sağlık bakımından daha faydalı olduğundan denenmesi gereken bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi