Rus mutfağının özellikleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Rus mutfağının özellikleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Rus mutfağının özellikleri

    Reklam



    Rus mutfağının özellikleri

    Forum Alev
    Rus mutfağının özellikleri
    Her ne kadar bünyesinde ayrı mutfak kültürlerini barındırsa da Rus mutfağının en büyük ortak özelliği, ülkenin hemen her yerinde yetişen aromatik otlar ve baharat. Bunlar antik çağlardan beri Rus damak tadının vazgeçilmez lezzetleri. Dereotu, anason, nane, soğan ve sarımsak gibi aromatik bitki ve sebzelerin yanı sıra tarçın, tarhun otu, karabiber, safran gibi baharat, tatlı ve tuzlu su balık yemeklerinde, et ve sebze yemeklerinde kullanılıyor.
    Rus mutfağının bir diğer ortak özelliği de 'Smetana' denilen ekşi krema ve tereyağıyla hazırlanan soslar. Çorba, sebze, et, tavuk ve balık çeşitleri genelde ekşi krema ve soslarla sunuluyor. Ekşi krema bizim süt kremasına benziyor ancak tadı biraz daha ekşi.
    Rus mutfağı sadece zenginliği ile değil, çarlık döneminden kalma ihtişamlı yemek sunumu ile de dikkat çekiyor. Yemeğin tadı kadar sunumu da çok önemli bir detay. İhtişamlı aksesuarlar sofra atmosferine seçkin bir hava veriyor.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Rus mutfağının özellikleri

    Reklam



    Rus mutfağının lezzetlerinin püf noktalarından biri aromatik ürünler ve baharatlardır. Yemeği güzelleştiren ve kendine has bir özgüsünün olmasını sağlayan baharatların kullanılışıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi