Bulgar mutfagı Kacamak

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Bulgar mutfagı Kacamak ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Bulgar mutfagı Kacamak

    Reklam



    Bulgar mutfagı Kacamak

    Forum Alev
    Kacamak

    Malzemeler:

    * Bir litre su(5 su bardağı)
    * 250 gr. misir unu
    * tereyag
    * kirmizi pul biber
    * rendelenmis beyaz peynir
    * kavurma et (isteğe göre)


    Yapılışı:

    Bir 4 bardak su once kaynatilir.
    Kaynarken içine 250 gr. misir unu konur (önceden mısır ununu 1 bardak soğuk 1 bardak kaynayan sudan kaseye alıp, eritiniz.)ve tahta kasıkla 5 dakika devamli olarak homojen olana kadar kariştirilir.

    Sonra bir tabaga konarak ince bir tabaka halinde yayilir.
    Uzerine tereyag gezdirilir, kirmizi pul biber serpilir ve rendelenmis beyaz peynir konur.
    Ayrica isteyen bunun üzerine kavurma et te koyabilir.

    Yaninda ayran iyi gider.

    Tatli olarak yemek isteyenler ise, yag gezdirdikten sonra toz seker serper veya pekmez döker.

    Afiyet olsun!

    NOT:

    Hafif, kolestrolsuz, bol vitamin ve mineral iceren yemek. Ayrıca kilo verme rejimlerinde de yenilebilir. şekersiz tabi diyet yapanlar...

    afiyet olsun.....



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: bulgar mutfagı Kacamak

    Reklam



    Diğer Konularımız

    Kaçamak Yap, Vicdanının Kıpırtısızlığında !!
    Kaçamak YaşıYoruz HaYatı...
    Sokakta Kaçamak +7
    Emre'den Kaçamak
    Kaçamak Yaşıyoruz Hayatı...







  3. 3
    xsara
    Yeni Üye
    ustune karpuz bali(pekmzi)dokupte yenmesi harika







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi