İspanya mutfagı TORTİLLA (KUŞKONMAZLI OMLET)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İspanya mutfagı TORTİLLA (KUŞKONMAZLI OMLET) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İspanya mutfagı TORTİLLA (KUŞKONMAZLI OMLET)

    Reklam



    İspanya mutfagı TORTİLLA (KUŞKONMAZLI OMLET)

    Forum Alev
    TORTİLLA (KUŞKONMAZLI OMLET)



    MALZEME:

    Kuşkonmaz (Beyaz veya yeşil) 400 gr.
    Şeker 1 tutam
    Soğan (küçük) 1 adet
    Tereyağı 2 kaşık
    Yumurta 6 adet
    Karabiber
    Tuz
    Zeytinyağı 2 kaşık

    YAPILIŞI:
    Kuşkonmazı yıkayarak doğrayın ve 3 cm. uzunluğunda parçalara bölün. Bir tencereye 1/2 litre su ile birlikte şekeri koyun. Kuşkonmazı delikli pişirme kabına koyarak süzgeci tencerenin içine yerleştirin ve kapağı örtün. 10-12 dakika pişirdikten sonra suyunu bırakmasını bekleyin. Soğanları soyarak doğrayın. 1 kaşık tereyağını teflon tavada kızdırın, bu yağ içerisinde soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Yumurtaları çırpın ve tuz ile karabiberi ekleyin. Üzerine kuşkonmaz ve soğanı ekleyin. Tereyağının kalan kısmını ve zeytinyağını teflon tavaya koyun. Yumurta ve kuşkonmaz karışımını yağın üzerine dökerek 5 dakika kadar pişmesini bekleyin. Tortilla denilen bu yumurta karışımını büyük bir kaşıkla çevirin ve 3-5 dakika daha pişirin.



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: ispanya mutfagı TORTİLLA (KUŞKONMAZLI OMLET)

    Reklam



    Diğer Konularımız

    ispanya mutfagı SAKROMONTE USULÜ OMLET
    Ispanya Mutfagı Paella Valencıana
    ispanya mutfagı KREM KARAMEL
    ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ
    ispanya mutfagı SEBZELI LOKMA







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi