İspanya Mutfagı Paella Valencıana

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İspanya Mutfagı Paella Valencıana ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İspanya Mutfagı Paella Valencıana

    Reklam



    İspanya Mutfagı Paella Valencıana

    Forum Alev
    PAELLA VALENCIANA



    MALZEME:

    İspanyol pirinci 900 gr.
    Sızma zeytinyağı 200 gr.
    Ahtapot 200 gr.
    Sarımsak 5 diş
    Tavuk eti 200 gr.
    Kalamar 150 gr.
    Karides 150 gr.
    Beyaz balık eti 150 gr.
    Midye 150 gr.
    Dolmalık biber (renkli) 3 adet
    Taze fasulye 150 gr.
    Etsuyu 1 lt.
    Safran 2 gr.
    Tuz

    YAPILIŞI:

    Paella tavası ateşe konur. Zeytinyağı eklenip kızdırılır.Sırası ile tavuk eti, kalamar, karides, balık ve sarımsak eklenir. 5-6 dakika kadar pembeleştirilir. Kesilmiş biberler ve doğranmış hafif haşlanmış fasulye, midye ve safran eklenir. Et suyu ve tuz ilave edilip 1-2 dakika kaynatılır, ispanyol pirinci ilave edilir ve arada bir karıştırılarak bir kaç dakika pişirilir. Fırına verilip 15-20 dakika pişmeye bırakılır. 15-20 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır.



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Ispanya Mutfagı Paella Valencıana

    Reklam



    Diğer Konularımız

    Ispanya Mutfagı Paella (piliç Ve Taraklı Pilav)
    ispanya mutfagı KREM KARAMEL
    ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ
    ispanya mutfagı ÇURROZ (KIZARMIŞ BİSKÜVİ)
    ispanya mutfagı SEBZELI LOKMA







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi