İspanya Mutfagı Paella (piliç Ve Taraklı Pilav)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İspanya Mutfagı Paella (piliç Ve Taraklı Pilav) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İspanya Mutfagı Paella (piliç Ve Taraklı Pilav)

    Reklam



    İspanya Mutfagı Paella (piliç Ve Taraklı Pilav)

    Forum Alev

    PAELLA (PİLİÇ VE TARAKLI PİLAV)



    MALZEME:

    Piliç (Kızartmalık) 1 kg.
    Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
    Tereyağı 1 çorba kaşığı
    Soğan (Büyük, çentilmiş) 1 adet
    Sarmısak (Dövülmüş) 2 diş
    Pirinç (Uzun kulaklı) 1,5 bardak
    Tavuk suyu 3 bardak
    Safran Bir çimdik
    Biber
    Tuz
    Taze fasulye (Haşlanmış ve doğranmış) 100 gr.
    Domates (Soyulmuş ve doğranmış) 3 adet
    Tarak 225 gr.
    Karides (Garnitür için, bütün halde birkaç tane)

    YAPILIŞI:
    Pilici 6 porsiyona bölün. Geniş bir tavada tereyağıyle birlikte zeytinyağını kızdırın ve piliçleri kızartın. Kızarmış piliçleri tavadan çıkartıp yağını süzün. Soğanla sarımsağı yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci katın ve karıştırarak 1 dakika kadar pişirin. Tavuk suyunu, safranı, tuzu ve . biberi katın. Kaynatın, sonra bir güvece döküp piliçleri de üstüne yerleştirin. Güvecin kapağını örttükten sonra, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Sonra içine fasulyeyi, domatesi ve tarağı katın. 10 dakika daha pişirin. Karidesle süsleyerek sıcak sıcak servis yapın.



  2. 2
    LoveNess
    Bayan Üye

    --->: Ispanya Mutfagı Paella (piliç Ve Taraklı Pilav)

    Reklam



    Diğer Konularımız

    ispanya mutfagı KREM KARAMEL
    ispanya mutfagı DANA ETİ YAHNİSİ
    ispanya mutfagı BANANA FRITTER (MUZ TATLISI)
    ispanya mutfagı SEBZELI LOKMA
    Ispanya Mutfagı Paella Valencıana







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi