Yunanistan Mutfağı

+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Yunanistan Mutfağı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 13
    Gönülce
    Özel Üye
    Reklam

    --->: Yunanistan Mutfağı

    Reklam



    Kakavia Tarifi

    Malzemeler

    * Bir kilogram küçük kayabalığı (iskorpit ve benzerleri)
    * ½ kilogram domates
    * ½ yarım kilogram kuru soğan
    * Bir miktar doğranmış kereviz sapı
    * ¼ litre zeytinyağı
    * Tuz, karabiber.

    Yapılışı


    Balıkları temizleyip tuzlayın ve bir kenara koyun. Domates, soğan, kereviz, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar su doldurun ve kırk dakika kadar kaynatın. Sonra üstüne balıkları da ekleyin ve on beş dakika daha pişirip ateşten alın.

    Kaselerinize kızarmış ekmek dilimleri, üstüne de tencereden alırken parçalanmamasına özen göstereceğiniz balıkları yerleştirin.Şimdi de kaselerinize limon soyu eklenmiş çorbanın sıvı içeriğini paylaştırın. "Kakavia"nız hazır…

    ForumAlev --->: Yunanistan Mutfağı

  2. 14
    Gönülce
    Özel Üye
    Elma Salatası Tarifi Malzemeler

    * 1/2 fincan az kıyılmış ceviz içi
    * 1/2 fincan beyaz peynir (ezilmiş)
    * 1 demet su teresi
    * 3 elma (çekirdekleri çıkarılıp 2 santim eninde dilimlenecek)
    * 1/2 yemek kaşığı dereotu
    * 1 1/2 yemek kaşığı hardal
    * 2 yemek kaşığı sirke
    * 1/2 fincan zeytinyağı

    Yapılışı
    Zeytinyağı, sirke, hardal ve dereotunu çırpın. Sosun yarısını ayırın, geri kalanını elmalarla harmanlayın. Suteresini dört tabağa eşit olarak dizin. Ayırdığınız sosu üzerine gezdirin. Elma dilimlerini tabaklara bölüştürün. Beyaz peynir ve cevizle süsleyin.








  3. 15
    Gönülce
    Özel Üye
    Ahtapot Izgara Tarifi Malzemeler

    * 1 adet ahtapot

    Yapılışı
    Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır. Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir. Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır.

    Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir. Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır. Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur.

    Sıcak veya soğuk servis yapılır.

    Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir. Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır. Lokanta ve kafelerde sakız rakısı "Uzo" ile birlikte sunulmaktadır.








  4. 16
    Gönülce
    Özel Üye
    Yunan Salatası Tarifi Malzemeler

    * 4 adet domates
    * 2 adet salatalık
    * 2 adet kuru soğan
    * 3 adet yeşil sivri biber
    * Yarım su bardağı siyah zeytin
    * 200 gr feta peyniri (tıpkı bizim orta yağlı beyaz peynirimize benzer)
    * 1 yemek kaşığı kapari
    * Sosu için; 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limon suyu, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı
    Domatesleri iri dilimler şeklinde doğrayalım. Salatalıkları soymadan yarım cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyelim. Soğanı soyduktan, yeşil biberlerinde saplarını ayıkladıktan sonra incecik halkalar halinde doğrayalım. Doğranan tüm sebzeleri büyük bir salata çanağının içinde toplayalım. Üzerine tuz serpiştirelim.

    Şimdi de zeytinleri ve kaparileri ekleyelim. En son malzememiz olan beyaz peynirimizi ister bütün olarak salatanın tepesine koyalım ya da kuşbaşı formunda doğrayarak salata malzemesinin içine karıştıralım.

    Bir taraftan da sos için; yağı, limon suyu, sirke ve tuzunu iyice çatalla çırpalım ve salatanın üzerine aktaralım.


  5. 17
    Gönülce
    Özel Üye
    Kabaklı Makarna Tarifi Malzemeler

    * 300 gr fırın makarna
    * 1 çorba kaşığı margarin
    * 2 kırmızı dolmalık biber
    * 250ml süt
    * 1 havuç
    * 3 yumurta sarısı
    * 1 soğan
    * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    * 2 kabak
    * 500 gr kıyma
    * 1 diş sarımsak
    * 1 tutam tarçın
    * Yarım demet kekik
    * 2 çorba kaşığı doğranmış domates
    * 1 çorba kaşığı un, tuz,karabiber
    * 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri

    Yapılışı
    Fırını 250 derecede ısıtın. Biberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin. Fırında 10 dakika közleyin. Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun.
    Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın.
    Havucu soyun. Soğanı soyup doğrayın. Kabağı yıkayıp dilimleyin. Sarımsağı soyup doğrayın. Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın.
    Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin.
    Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın. Kıymayı artan yağda kavurun. Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin. Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün. Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın. Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün. Artan kabakla kapatıp peynir serpin. 200 derecede 20 dakika pişirin


  6. 18
    Gönülce
    Özel Üye
    Mantar Sote

    Malzemeler :

    500 Gr mantar
    10 Adet arpacık soğan (kabukları soyulmuş)
    1 Su bardağı beyaz şarap
    1 Çorba kaşığı domates salçası
    1 Adet limon (ince dilimlenmiş)
    2 Adet defne yaprağı
    2 Çorba kaşığı zeytinyağı
    3 Adet tane karabiber
    Tuz
    Kekik


    Yapılışı :

    Zeytiyağı hariç malzemelerin hepsini kalın dipli bir tencereye koyun
    (malzemelerin üzerini koyduğunuz şarap kapatmıyorsa bir miktar su ekleyin)
    Orta ateşte 20 dakika pişirin
    Soğuduktan sonra zeytinyağı ekleyip karıştırın
    Servis tabağına alın
    Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın



  7. 19
    LoveNess
    Bayan Üye
    Yunanistan Mutfağı - Yunanistan Lezzeteri - Yemek TarifLeri


+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi