Deniz ürünlerinden salata yapımı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Deniz ürünlerinden salata yapımı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Deniz ürünlerinden salata yapımı

    Reklam



    Deniz ürünlerinden salata yapımı

    Forum Alev
    Malzeme Listesi
    Kalamar
    Ahtapot
    Yeşil Zeytin
    Kırmızı biber
    Kırmızı Soğan
    Limon&Sirke ve zeytinyağı

    Hazırlanışı
    Salatada kullanılacak malzemenin miktarını belirtmedim. Ancak ben 1 adet kalamar ve 1/2 oranında ahtapot kullandım.Varsa karides de eklenebilir ve çok yakışır.
    Ahtapot ve kalamarları balıkçınıza iyice temizletmelisiniz
    Eğer balıkçıya nazınız geçiyorsa ahtapotu dövdürmeyi unutmayın aksi halde yumuşatmak için epey uğraşmak gerekiyor.
    Ahtapot pişirme methodları konusunda kaynaklar 2'ye ayrılıyor. Bazılarına göre 1 gece buzlukta bekletip , kendi suyu ile pişirmek gerekirken bazı kaynaklara göre döverek yumuşatmak daha etkili.
    Ben her 2 yöntemi de denedim.Kesinlikle dövmek daha iyi sonuç veriyor.Hatta dövüp bir gece zeytinyağı, portakal suyu ve defne yaprağı ile marine etmek çok daha güzel sonuç veriyor.
    İyice dövülmüş ahtapot ve kalamar ayrı ayrı tencerelerde minimum 2 şer saat kaynatılmalı
    Aynı tencerede pişirmeye çalıştığınızda renkleri ve kokuları birbirlerine karışacağı için tercih etmiyorum
    İyice haşlanıp yumuşayan kalamar ve ahtapotlar , üzerlerinde hala kaldı ise derileri , kırmızı kısımları ve vantuzları temizlenerek ince doğranır,
    Kırmızı soğan, kırmızı biber ve yeşil zeytin eklenir
    Zeytinyağı, limon ve sirke ile soslanır



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Deniz ürünlerinden salata yapımı

    Reklam



    Balık yapılırken yanında salata bulundurmak herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Salata zengin bir menü içerdiğinden ve her şey alabildiğinden balık da denenmekte ve sevilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi